• a.carkey
    A bétába sem lehetett bekerülni egykönnyen, a megvásárlása is csak külföldről volt lehetséges. :) Régi szép idők ... :D

Az első transzport (elindult, hurrá!) akkor ment el, amikor 2003 november környékén is gond volt a balanceal az egyes classok terén, és ezt az állapotot megunták. Nem volt észrevehető, de jöttek újak is az EU szerverekkel.
    A második transzport akkor hagyta el, amikor eltelt fél év, és bár némi javítás volt, a dot rész katasztrófa maradt, és kivették a battlefieldeket is (amelyek bár nem voltak rosszak, totál bugosak maradtak). (Akkor sírták ki a rebek, hogy az AT-STket nerfeljék, de nem kaptak hozzá hasonló companiont -> hehe :). Viszont az ATk simán megdöglöttek, és holohunton kívül az ember max. menőzésre vette elő a hármat. :D
    A harmadik transzport akkor ment el, amikor alig jött tartalom, és bár minden nap volt pvp, a reb és imp tparkot bővítették, pedig jó kis armorok, cuccok, fegyverek kerültek be, sok egyéb látható változás nem volt, sőt, a kezdetek óta bentlévő bugokat is alig javították.
    Aztán ugrásszerűen nőtt az előfizetők száma ahogy bejött a jedivé válás, a hátasok, a járművek, a player cityk és az űr. Sajnos ez nem tartott ki sokáig (mert már előtte is szálingóztak el az emberek a WoW bétába, majd qurva sokan dobbantottak a WoWba), de akkor kialakult egy standart előfizu réteg, sokan több accal is, és egészen az NGEig ez talán meg is maradt. De legalább a CUig, mert közben jött pár bolygó, aztán a "mustárgáz" (akkor mutatták be a EP3at???), de amennyi új jött, annyi régi ment a magáért a CU miatt (ami inkább szokatlan volt -> színes ikonok a sok semmilyen helyett -> lsd. pl. az SWG EMUban!) a negyedik transzporttal. (Akkor még kétezer dollárért simán el tudtam volna eladni az accom, ugyanis 1x annyit kínáltak érte ...)
    Aztán az ötödik transzport úgy elvitte a játékosok 75%-át, mint a huzat. Ekkor jött ki ugyanis az NGE. Na ott nem elég, hogy WoW klónná alakult a játék, úgy leegyszerűsítették, mint egy pacmant, de alapból választható lett a jedi, tönkretéve sok faluval és szakmával kigrindelt jedi addigi munkáját. Na itt a hülye Smedleyék bevették az LA pöcsét a szájukba és azt szopták egészen a szerverösszevonásokig. (Utána - sikertelenül - a maradékot próbálták életben tartani, és felmerült a nem fizetős rendszer valamilyen formája is, de végül bezárták a TOR miatt ...)
    Némi plusz arc jött a kitartóak mellé a Trading Card Game megjelenésével, majd pár újabb a Hoth betevésével és a Roris mókával, de igazából a szerverösszevonások voltak az utolsó szög a koporsóban.
    Ami életben tartotta a játékot, az a player housing és a craft rendszer és bolygóközi bányászat, a community élni akarása, ill. a szinte tökéletes űr és űr pvp, ill. olyan fícsörök, mint az űrbányászat, de igazából az SW franci nyomott még nagyon sokat.

Ami baromi jó volt benne:

-az open bejárható világ
    -a szabadság tökéletes érzete
    -a kezdetben nem level alapú fejlődés
    -a battlefieldek
    -az open pvp
    -a jedivé válás, a jedik levadászása, a jedik kezdeti fejlődése
    -a quality craft
    -a bányászat bolygón és űrben
    -a hátasok és járművek
    -az űr és űr pvp
    -playerek által működtetett economy
    -különböző dungeonok
    -a berendezhető, többszintes player űrhajók és házak
    -az, hogy találkozhattál a filmekben szereplő figurákkal
    -amikor először beültem egy X-Wingbe, egy kezdetleges Tie-Fighterbe, majd a Firespaybe és a Falconba
    -a Krayt vadászatok
    -az egész korai fejlődés, amikor még alig volt valami amiből egyáltalán házat vagy fegyvert lehetett készíteni és többezer player kezemunkája nyomán városok nőttek ki a bolygókból
    -az első találkozás az Endorral és az első ewokokkal
    -az első Dathomiri leszállás és az Imp Prisonbe jutás jármű nélkül, buffok sem voltak
    -a Yavin IVen először belépni a kiürített reb irányítóterembe és ott képeket készíteni
    -első alkalom a császárnál és Vadernél :D
    -az első gunganek megölése :)
    -amikor letettem az első házam
    -amikor architect-pistoller-smugglerként csak úgy tudtam bányákat üríteni egyedül, hogy az aggro popnak dobtam egy látszathalált és lekoptak rólam :)
    -a Farstar beindulásának napján amikor elkiáltottam magam: guild hall eladó
    -amikor a haverokkal ad-hoc jelleggel vadászgattunk, campeztük, és nem ventrin és tsen, hanem bubblesben csetelgettünk mindenről
    -a bio eng system eszméletlen lehetőségei
    -a szakmák és a wound system kintűnősége (iszonyat ötlet volt, hogy a táncos gyógyítja a woundot, más meg keveri a buffot és a gyógyszert)
    és végül amikor a Dantoon terveztük a player city helyét.
    De naplementéket, napfelkeltéket, az esőket és a hozzá tartozó zenéket se fogom soha elfelejteni.

Amikor a TORral játszottam tök jó volt hallani a nagy kedvencet, a Corellia zenéjét.