• picket
    Az a baj, hogy ezeken a vitákon már legalább kétszer túl vagyok. Ha annyit játszottál, amennyit írtál, akkor napi 2-2,5 órát töltöttél a játékkal. Amikor volt erről vita, akkor én is kiszámoltam, és nekem is annyi jött ki (xfire profil alapján, nem hasraütésre). Nekem az jött le a hozzászólásodból, hogy nagyságrendekkel játszottál többet.

Első hsz:
    -"minden nap vártunk egymásra"
    -"Naponta 6-8 órákat toltuk, minden nap! Márciusra mindenki főkarija kétszeresen is full epicben volt"
    -"naponta letoltunk 4-5 HC FP-t, csakhogy segítsünk random embereknek"

Második hsz:
    -"képes vagyok este 8-tól mondjuk éjfélig minden nap játszani (ami csak napi 4 óra, nem 6-8), egy-két nap kihagyással rendszertelenül (mozi, buli akármi, barátok)".

"feltételezésed ellenére nem vagyok az a tipikus vérkocka nem?" - Nem értem hogyan várhatod el, hogy ezek alapján eldöntsem, hogy most akkor mennyit is játszottál. Pedig a második hsz alapján sem sorolnálak a teljesen casual szintre, de ezt nem is feszegetem tovább, mert fogalmam sincs, hogy most akkor melyik az igaz. Ráadásul ez relatív. Eddig azt tapasztaltam, hogy saját véleménye szerint senki sem kocka (mégis átlag napi 5 órát játszott a sok casual).

"Az, hogy egy játék themepark, az NEM azt jelenti, hogy közösségi események szervezésére ne legyen lehetőség" - Melyik játék ad közösségi események szervezésére bármilyen toolt? A példában szereplő wow sem adott, mégis azt tapasztaltad, hogy voltak ilyenek... Groupba invelni itt is lehet, mégsem történik semmi.

"Ezeknek a dolgoknak egy modern MMO-nál kezdésnél ott kell legyenek" - Szintén sokadik kör ezzel. Ha van könyv, ahol ez le van írva, akkor link, vagy isbn szám, vagy valami. De ilyen lista nincs, aminek az a címe, hogy "modern mmo valami, ha a következők mindegyike tejesül".

Utolsó bekezdésre meg csak annyit, hogy eddig minden wow verő (meg nem verő is) kezdeti játékosszám spike után hanyatlásba, vagy alacsony szinten stagnálásba fordult, és nem sikerült milliókat megtartania egyiknek sem. Egyszer volt Budán kutyavásár. Ma már csak irreális elvárások vannak, negédes álmok bugmentes játékokról, amikben kedvünkre pve-zhetünk akár évekig, vagy akár kiharcolhatjuk a balance-olt pvp-ben a legtökösebb pvp-huszár címet...