-
Boncmester #43695 Ne legyél már teljesen szentimentális!
Az EA nyilván nem fog olyan nyilatkozatokat kiadni, hogy elégedetlen a játék eredményeivel, nem erre számított, stb, mert azzal a saját sírját ásná. Ennek ellenére teljesen egyértelmű, ahogy egyébként a részvényesek, a sajtó, a közvélemény, stb sem erre számított. Aki ezt nem látja, azzal nem lehet mit tenni.
Körülbelül ugyanaz a szint, mikor Fletó kiállt, és benyögte, hogy "dübörög a gazdaság, és nagy a jólét". Mindenki tudta, hogy akkora hazugság mint az állat, de nem akarta elveszteni a választóit. Ezt nem politizálás miatt írtam, hanem amiatt, hogy érzékeltessem.
Nem vészmadárkodás elmondani, hogy nem váltotta be a játék a hozzá fűzött reményeket, ahogy az sem vészmadárkodás, hogy elmondja valaki, hogy az endgame bizony nem olyan jó A SAJÁT VÉLEMÉNYE SZERINT, mint kellene lennie.
Ha netán valaki a fórum alapján gondolkozik azon, hogy újra befizesse-e, annak bizony igenis hasznos, ha megkapja ezt a véleményt is.
Azt gondolni, hogy a BW csak azért akciózik, mert úgy gondolják, kollektíven húsvéti ajándékot kell adni a játékosoknak, nem pedig azért, mert vissza akarnak fordítani egy folyamatot, teljesen nonszensz.
Tegnap este belogoltam, hogy megnézzem, mi a szitu (az új warzone amúgy egészen pofás lett), és hát szerintem kong az ürességtől a dolog, pedig ingyen időszak van. Nem vészmadárkodás elmondani, hogy amikor lejár az ingyen időszak, megint alig lesznek a szervereken, tekintve. És nem végeztem előzetes közvéleménykutatást, pusztán elég sok embert ismerek, akik cancel suboltak, ezek közül 1.2 miatt 0 db fog visszajönni, ellenben több fogja abbahagyni.
Ha csak olyanokkal lesz tele a fórum, akik azt szajkózzák, hogy nincs játékosszám csökkenés (mint tudjuk, csakis itt a fórumban található 5-6 ember cancel subolt a világon, persze...), meg hogy ez a világ legszuperebb játéka, akkor ez nem fórum lesz, hanem egy vicc, vagy ingyenreklám.
Pedig nyugodtan el lehetne mondani az embereknek, hogy pár hónapnyi játékot megér az SWTOR, fel lehet benne húzni pár karaktert nagyon élvezetesen (story alapú MMO, amíg tart a story, addig baromi jó), kicsit tolni a raideket, ha valakinek ez a szíve vágya, mondjuk úgy egy 1 hónapig, aztán egyelőre ennyit tud nyújtani az átlag játékosnak. Van, aki ezt nem tudja megunni, és sokáig nyomja majd még, van, aki pedig már hamarabb megunta. Szerintem ez meglehetősen objektív vélemény, és semmi negatívkodás nincsen benne, mellesleg egyébként ha szétnéztek az interneten, akkor egy rakás olyan cikket találtok, ami erről szól (pl minap a gamestarban is olvastam ugyanerről), szóval az újra kipróbálni akaró, vagy elkezdeni akaró emberek nem csak itt kapnak hasonló véleményt. Ha elolvassátok a decemberi Index főcím cikket, az tök ugyanezt írta a játékról. "kurva jó, de nincs endgame, 50-en unalmas lesz". Nem tudjátok cenzúrázni az internetet.
És persze lehet mondani, hogy teljesen normális, hogy a hivatalos fórum tele van siránkozással, de csak azért, mert mindenki csak hater, de valójában a játék elején rohadtul nem volt ilyen dráma ott sem úgy 1-2 héttel az indulás utánig, amíg az első emberek 50-esek nem lettek...
Inkább írjatok ticketeket a BW-nek, hogy változtassák meg a CC rendszert, csináljanak több warzone-t, olyat, mint az új, csináljanak több ilyen eventet, stb... Nem akarom nyomatni az open world pvp-s dolgot, mert nyilván ez pve játék, és fogalmam sincs, mi lenne jó a pve-s emberkéknek (meg azt bírja is az engine), de biztos fel lehetne sorolni pár dolgot, amivel javítani lehetne a játékot. Pl én a skillrendszert is megváltoztatnám valami egyszerűbbre, ami sokkal pörgősebbé teszi a harcot, és inkább mindenféle kombókat vezetnék be, így megnövelve a variációk számát, de ez csak egy ötlet.