Alienator#41351
Spec én is programozó vagyok, de itt nem csak programozók vannak, és nem csak nekik írták a programot. Láttál te játékdobozon vagy értékelésnél olyat hogy a játék erőforrás managementje ennyi meg annyi? Olyat szoktak írni hogy gépigény. Ha nem jól van optimalizálva akkor azt mondják rá hogy magas a gépigénye. Az, hogy bizonyos helyeken leginkább, az már más tészta (már ha szereted a tésztát, én szeretem). Ha bizonyos helyeken szaggat vagy akadozik akkor az bizony gépigény kategória.
Nem lehet úgy értékelni egy játékot hogy nem magas a gépigénye, de vigyázz mert x, y, z..stb helyeken szaggat. Ha így lenne és minden ilyet felsorolnának, akkor egy játéknak akkora doboza lenne mint egy Lehel fagyaszóládának :)
Mindenki érti és tudja, hogy csak bizonyos helyeken szaggat. Egy gépigény akkor van rendben, ha nagyjából mindenhol hozza az elfogadható FPS-t helyszíntől függetlenül. A legnagyobb fórumokon is gépigényt említenek, sőt a BW fórumán ők maguk is elismerték ezekkel a szavakkal hogy indokolatlanul magas a gépigény. Nem emeltek ki egy területet sem, mindenki tudja miről van szó. De lehet hogy ők is hülyék :)
Szóval értsd úgy a "magas gépigény" szavakat ahogy kell.