Flashpointokban story szempontból számít a csapat döntés,mert a boss másképp fog viselkedni más taktik kell a legyőzéséhez.
Csapat questnél,csapatból random beszél valaki NPC-vel.Light/Darkside szempontból számunkra nincs jelentősége,hogy csapattagok milyen válaszokat adnak,mert csak a saját válaszunktól változhat a világos vagy sötét jellemünk aránya akkor is ha ellenkező irányba megy a csalekmény mint amire mi szavaztunk.
Feliratozva is kérhetjük NPC beszédét,párbeszédes részek közben is működik a chat és irkálhatunk chatin.
------------------------------------------------------------------------
(#4027;Boncmester):Még írtam is,hogy ne bántsuk,most meg már egyes szám többes személyben fenyegetőzik,hogy szétlyugatja a pve páncélomat
Én nem akartam mást mint hogy peace,freedom,justice and security legyen az új Birodalomban.
------------------------------------------------------------------------
(#4028;Nephin):A Galaktikus Köztársaság és a Jedi Order mögé felsorakozók rossz SW történelmi korszakot választottak a lázadásukhoz.
A Régi Köztársaság vagy más néven a Sithek kora a Csillagok háborúja legelső kora amely YE25000-YE1000-ig tartott.A Sithek uralma ebben a korszakban volt a legjelentősebb,a legnagyobb bolygókon gyakorolták a hatalmat.A Régi Köztársaságot a Sithek(és sok csatlósuk is volt) irányították és nem a Jedik vagy a köztársasági katonák.