-
Bandras DaSilva #2660 Azért hasonlít mindenki mindent a wowhoz mert az közismert és a legnagyobb játékos bázissal rendelkező mmo a nyugati féltekén. Van kismillió MMO - mert most egy ideje igen nagy divat lett MMO-kat készíteni - de hiába jön az ember olyanokkal amiket max pár ezren játszanak, mert kb. senki más sem hallott róla.
A wowot lehet szidni, de azért azt érdemes elmondani, hogy valahogy nekik sikerült azt a receptet megtalálniuk amire bukik a nép. A kiadókat meg kb a profit érdekli csak. tehát ha van vmi jól működő recept akkor azt megpróbálják a saját termákükbe is beépíteni. Aztán ez vagy jó ötlet vagy nem.
Amiket említesz, AoC, warhammer, stb meg nem azért lett bukta mert sztori alapú vagy nem sztori alapű volt, hanem azért mert kb félig-, negyedrészt voltak kész és kellett nekik még 1-2 év mire nagyjából elfogadható szintre fejlesztették őket. Itt van a legnagyobb gond. Most már lehet, hogy jó az AoC, de bebukták az elején. A Warhammer, meg ahogy hallom még mindig nem tudja mit akar.
Szerintem amúgy egy erős sztori központú játék inkább vonzza a vérpistikéket mint a sandboxosabb. Pont azért, mert a sok hülye csak akkor érzi jól magát ha fogják a kezét és mindent 100x elmagyaráznak neki.
Lehet, hogy a történet jó lesz, de ez kb be is korlátozza a világot. Egy ideig lehet izgalmas a történetet több szempontból is végigcsinálni, de aztán az x. insta után már nem akkor nagy fun. Az meg kevésbé elképzelhető, hogy monjuk havonta tök új tartalmakat töltenek bele.
A szintes rendzser is kicsit idejét múlt már. A szintek nagy része amúgy is használhatatlan és kb a játékosok nagy része végig fog rohanni mindenen csak hogy minél előbb elérje a max szintet. A skillek szabadabb variálása szerintem sokkal kellemesebb élményt nyújt. Itt még mindig ez eredeti swg skill rendszere viszi a pálmát.
A tesztelésról. Ha csak zártan tesztelik az is gáz. láttunk már sok olyat, hogy közölték velünk, hogy minden fasza, simán fut az egész, nagyon teszteltük, aztán amikor fölment x játékos összeomlott az egész és úgy is maradt napokig (Darkfall stb). ha nagyon tesztelni akarom, akkor igenis engedjek be rengeteg embert egy időben.
Én azért szorítok ennek a játéknak és remélem, hogy a fenntartásaim, félelmeim csak légbőlkapottak.
Majd meglátjuk mi lesz.