• Chris
    Ennél egyszerűbben pedig nem lehet megfogalmazni, mint ahogy már írtam is. A piac ilyen, itt és most vannak versenytársak, nem a múlttal versenyzünk, mert már buktunk is. Azt, hogy az éppen aktuális legnépszerűbbet (szándékosan nem legjobbat használok, mert az szubjektív, de van némi kapcsolat a kettő között) hogy érik utol, nyilván nekik kell kitalálni. Gyakorlatban gondolom ennek akadálya főleg a kiadó sürgetése, de mivel ennél a játéknál pont hírhedten sokat költöttek a fejlesztésre, ezért bármiféle esetleges jövőbeni bukás a belepakolt dolgok rossz súlyozása miatt fordulhat elő (pl. feleannyi szinkron, kétszer annyi warzone). Nem ide tartozik a Gero által ídézett Rockjaw bejegyzés, ebben nyilvánvalóan a játék méretére utalt.

Nem a belelapátolt tartalomról vitáztatok, ne csúsztass, hanem alapvető featureökről, mint pl. szabad mászkálás a zónák közt. Amúgy szögezzük le, hogy az éppen aktuális játszható tartalom a wowban sem olyan egetrengetően sok a fejlődő területeken kívül, hiszen az alapjáték és az előző kiegek high-end tartalmai pl. már csak arra jók, hogy a játék mappájában a helyet foglalják (lásd fenti Rockjaw twit), a kutya sem játssza őket aktívan. A kiforrottság a lényeg, a szabadság illúziója, az átgondoltság, meg hogy minden fajta játékosnak tud mit ajánlani, ezt kellene teljesítenie az új mmo-knak egyből megjelenéskor.

A TOR a fenti kritériumokból sokat hoz, tesz is hozzá sajátos dolgokat, de bizony hiányzik is pár dolog. Mint már korábban írtam én a PvP-t tartom ilyen nem kielégítő dolognak, épp ezért vagyok nagyon kíváncsi tatooinei ffa-ra meg illumi opvp-re.