DaRks7aR#17225
"illetve, van róla bármiféle sejtésed, hogy mi lenne, ha ~1-2 millió játékos egyszerre rábökne a play gombra?"
Van. Ugyanis dolgoztam az egyik MMO-n amire rászabadult 1-2 millió játékos release-nél. ;-)
És természetesen tisztában vagyok vele, hogy az EA és a Bioware célja a servereik stress test-elése és a staggered early access kipróbálása. Ugyanakkor csinálhatnák sokkal okosabban is mivel semmibe nemkerülne nekik ha annak megfelelően lőnék be a hozzáférési időket, hogy kit mikor engednek be a serverekre. Ennek semmilyen technikai akadálya nem lehet.
"Szerintem a hétvégi testelők 99%a már rég megvette a gamet és nem ezen múlik majd a döntése."
Nah ez az amit erősen kétlek. Utolsó EA business call alkalmával a Pre-Order-ek száma 865,669 volt. (1 hete)
Tegyük fel 1 hét alatt nőtt ez a szám egy kicsit. (max. 1 millió)
Viszont közben a gaming oldalakon keresztül kiosztottak körülbelül 2-2.5 millió kulcsot. Akik elvitték ezeket a kulcsokat azok NEM vették még meg a játékot. Akik elvitték ezeket a kulcsokat valószínűleg pont azok lesznek akik legkésőbb fogadják el a RSVP-t és akik majd a legkevesebb időt kapják tesztelésre. Valószínűleg a legrosszabb körülmények között. Mint játékfejlesztő úgy gondolom, hogy ezzel a döntéssel az EA és a Bioware maga alatt vágja a fát ugyanis pont ezen játékosok esetében lenne a legfontosabb a pozitív első benyomás a játékról.