• Celern
    Megmondom őszintén nem tudom mi a helyzet most, én WoWoztam elégsokáig de a Cataclysm megjelenése előtt valamivel abbahagytam. Mindenesetre a régi tartalomra szerintem igen is jellemző volt az, hogy nagyon komoly csapattaktikákra volt szükség és összekoordinálni akár 40 ember tevékenykedését marha élvezetes volt. Márpedig ez minőségi tartalom és játékélmény és nem volt képes visszaadni egy játék sem.
    Az is könnyen belátható, hogy az elképesztően sok tartalom miatt - amit a játékosok és az egész mérete/léptéke miatt muszáj beletenni egy ilyen játékba - bizony lesznek repetitív elemek. Hasonló kompromisszumot képvisel a grafika is. A nagy nyílt területek és a sok karakter egyidejű megjelenítését minél több konfiguráción lehetségessé kell tenni - ez szintén nem lehetséges csúcsgrafikával. Meg kell emészteni: az emberek döntő többségének még mindig nincsen i7-ese a motorház alatt. Egy MMO-nak pedig nyilván tekintettel kell lenni erre.
    Közösségi szolgáltatás egyébiránt az egész hátterében meghúzódó szerverpark is. Meg hogy ez az egész működjön tisztességesen/rendszeresen. De ide sorolhatnánk azt is, hogy lehetőséget biztosítanak a különböző ízlésű/stílusú játékosoknak eltérő tartalommal egy játékon belül. (PVP-PVE-RP) És még sorolhatnám.