• picket
    "Nem igazán érintkezem wow játékosokkal. Hálisten ahogy észrevettem, nincs sok belőlük." - Azt azért ugye tudod, hogy ez nettó hülyeség. Egyrészt valószínűleg így hívták be az embereket betara.
    Másrészt: azzal a széljegyzettel mondanám, hogy a star wars setting valószínűleg alapból sok játékost hoz, hogy az mmo fogyasztok jelentős része (nem mind, de majdnem) wow-ozott, vagy wow-ozik. A műfaj a wow-val lett híres, elfogadott, és keresett.
    Azzal, hogy azt kívánod bárcsak kevés wow-os lenne gyakorlatilag azt kívánod, hogy az átlagos, nagy számban jelenlévő mmo-játékos maradjon ki az swtor vásárlói / előfizetői közül. Másik mmo-kból szívna el annyi játékost, vagy annyi új, eddig mmorpg-t nem játszó emberek milliói veszik majd meg?
    Februári számadatok. Ezeket úgy kezeld, hogy legtöbb ismerősöm már évek óta abbahagyta a wow-ot, tehát a jelenlegi előfizetők táborát nem bővíti. Erre az adatra nem kerestem rá, csak régi eladási listákra emlékszem, de úgy saccolom legalább 30 millió ember van, aki valaha is játszott a wow-val (pesszimista becslés, goldsellereket próbáltam lefaragni belőle).
    Szerintem ha hosszabb ideig akarsz játszani a játékkal, akkor inkább azért adj hálát, hogy ezek az emberek is meg fogják venni, előfizetik, és ezzel biztosítják, hogy lesz infrastruktúra és további fejlesztés. Nem mintha tudnád befolyásolni, mert ez lesz és kész. Ha kicsit körülnéznél, akkor látnád, hogy ennek a topiknak a rendszeres látogatóinak kb a fele korábban a wow topikban volt aktív. Csak így első pillantásra is sorolni tudnám a neveket.
    Azzal meg ne égesd magad, hogy még hozzáteszed, hogy minden wowos 12 éves vérpistike, mert az indulásnál az átlag előfizető 25-30 év közötti, felsőfokú végzettséggel rendelkező férfi volt. Ez persze statisztikai adat, ami vagy ér valamit, vagy nem, nem magyarországi, és a 12 éves Vér István mindig hangosabb, és feltűnőbb.