Boncmester#11265
A gépies gombnyomkodás az más, az pl a WAR-ban volt, ha a NerfedButtons nevű addont használtad, amit ezerszer próbáltak betiltani, mégsem sikerült.
Az azt csinálta, hogy be tudtál állítani különböző kombókat, pl.: ha a célpont mögött állsz, akkor ezt a képességet castolja, ha előtte állsz, és előtte rárakott valaki egy ilyen vagy olyan spellt, akkor X képességet használja, ha nem, akko Y-t, stb. És akkor tényleg csak egy gombot kellett nyomkodni, a karaktered pedig mindig a helyzetnek pont megfelelő skillt használta, persze ha jól állítottad be a makrót.
A billentyűs makrók mások. Pl volt az Archmage-emnek két képessége, és ezt makróztam be. Ha valakinek nagyon kezdett lecsökkenni a HP-ja, akkor ezt a makrót nyomtam el rá, ami elcastolta az első képességet, ami egy absorb shield volt, majd pontosan 1 GCD múlva a másikat, ami egy nagy instant heal volt, ha a célpont HP-ja 20% alá csökken a következő 10 mp-ben. Ezt nyilván megoldhattam volna billentyűzettel is, de ha mondjuk futok, és közben nem 1 mp, hanem 0,99 mp múlva nyomom meg a második gombot, akkor nem castolja el a képességet, ha meg 1,2 mp múlva, akkor talán meghal a haver. Így sokkal jobb volt, amúgy meg nem gépies gombnyomkodás, mert pontosan tudtam, mit akarok csinálni, egyszerűen csak olyan gyorsan tudtam megcsinálni, ahogy a játék engedte.
Persze nem túl sok dologra lehetett ilyen makrókat belőni (vagy túl speciális lett volna akkor), de sok esetben nagyon hasznos tud lenni.
Plusz egy csomó képességet be tudsz bindelni, amit amúgy alt vagy ctrl + egyéb gomb kombókkal nyomnál be, akkor viszont pl csomószor véletlen megnyomod a windows gombot, letabol a játék, és meghal a full party. Így ezeket a dolgokat simán ki tudod védeni.