A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • nick4
    Írtam: "- VELE EGyütt legfeljebb"-
    Írod: egy fenét. sose azt kéritek ,hogy együt oldátok meg hanem azt hogy ő . kiadjátok a parancsot neki kicsi rizsával, meg had ne mondjam mivel. aztán várjátok a sült galambot.
    MOST: KI VAGY TE??? MINEK HISZED MAGAD??? NEM FÁJ MÉG EZ A HANG???Bárhol,bármikor,hogy más emberek hitét,imáját is vízióid és fikciók szerint megcáfold?(Aggódva kérdezem: Pszichiáter látott már? Úgy látom azért vagy itt, -mert bár mindenki működése erősen irritál, de legalább érdemben, értelemben semmihez semmit nem tudsz hozzátenni,nem a témáról, - szimplán a magadra irányuló figyelemfelkeltésről szól a fórumozásod, az állandó provokációiddal biztosítasz Magadnak valami kis aktívnak tűnő létezést? Kétségbeesett, átlátható működés - mert ha a téma Tőled idegen - hiteltelen a fenti beszólásod is) Takezó is kétkedő és kérdező - de nézd már meg, hogy mi a cél, így mi a különbség a tudni akarás és a kiút nélküli gonoszkodás között! Ez házi feladat!

Írtam:"tapasztalat"
    Írod: --hajajj. tapasztaltam eleget az isteneddel kapcsolatba. (mint már írtam) több se kel belőle.
    Magyarul:mégis csak kéne az a szótár.. - ..az Isteneddel kapcsolatban. Több sem kell Belőle.
    MOST: megteheted,hogy nem kéred - szabad akaratod van -, de a törvényen kívüli életed törvényen kívóüli is lesz - szabad, ezt is lehet... Ahogy pl. itt sem kötelező hívőket provokálni... - azt is lehet szüneteltetni...-de ha Neked élő alany kell - hát látjuk, mire mész vele..

ÍRtam:"- ERŐT és reményt!? IGEN!Szeretnéd te is? ott van, csak kérni kell.. "-- Írod: nem . nem szeretném. az erő a változtató erő bennem van, benned , bennünk.
    MOST: megteheted, bár a saját erőd véges, mint Te magad - amíg egyetlen erő van a világon, ami több, mint a Tiéd, bármikor alárendelt lehetsz.. - tehát logikailag is indokolt, hogy a véges és halandó lény ha szükséges, akár kérjen,kérhessen is.Ahogy naponta földi szinteken egymástól, úgy akár Istentől is..Mert az emberi erőkészlet mondom véges.. Vagy emberektől sem kérsz soha semmit?Segítséget, elnézést például? (Utóbbit pl. azoktól, akiknek a hitét sértegeted - jót tenne néha ,nemesíthetné a lelked.. - bár nekem 8,hogy kit, hogy szidsz, csak tudd, ettől Te magad leszel kevesebbé és még keserűbbé - mert kilátszol... - sajna)

Írtam: "Azt is kéred?"--mármint a hitélet komoly lelki és szellemi munkáit..
    Írtad: én nem kérek, nem is kuncsorgok. én megharcolok mindenért, mint rendes emberhez illik.
    MOST:HURRÁ!! Rendes ember - gratula!Ettől rendes a rendes? Újabb kérdés..mert aki nem úgy, ahogy Te, az nemis rendes? Harcolj csak, harcolj - de miért is? Bár összekeverted a témát, mert a hitélet nehéz munkáiről volt szó, hogy azt KÉRNÉD-E? Szóval szellemileg, lelkileg hogy is "harcolsz?"- nem erre válaszoltál - ahogy arra sem,jössz-e nyomorultakat ápolni a Magad harcos erejéből? Az mindenképpen látszik, hogy nagyon vergődsz, mert ha itt annyi mindenből eleged van - minek is vagy még itt? LEHET hogy mégis csak a MÁSOK, pl-hívők bosszantásán keresztül elérhető RÁD figyelés (ego) miatt? Kb.5 kérdés - tehát 5 válasz??? ..és ne parázz - az őszinteségeddel, ha lenne, nem lennél kevesebb, mint bárki, aki bajban van... (sőt!) - minél durvább vagy, annál jobban látszik hogy segítségre volna szükséged! - ami felejthető, ha valaki önerőből, önmagáért önmagát hozta világra.. Nos? Nálad így volt?