A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • QuippeR
    1) nos ebben talán igazad van, de ettől függetlenül a véleményem még áll (ahogy valószínű a tiéd is felőlem)

2) asszem holtponton vagyunk. te miért nem ölsz meg senkit? azért mert a társadalom szabályai ezt mondják? hagyod magad korlátozni? vakon követed a szabályokat? vagy mert nem vagy az a típus? esetleg mert embernek tartod magad? ha Isten tudja magáról, hogy Isten, vajon betart-e olyan szabályokat, amelyek csak Istenre vonatkoznak, és lényéből fakadnak? vagy nem állít fel szabályokat, és úgy játszik velünk, ahogy kedve tartja?
    hitkérdés. a kereszténységhez kb annyi köze van, hogy ez a legelterjedtebb monoteista vallás manapság, ahol egyáltalán felmerülhet a kérdés. (tudom, úgy tűnik mindenre az a válaszom, hogy hitkérdés, de szerintem ez -is- tényleg az. nem valószínű, hogy meggyőzzük egymást ilyen alapvető dolgokról.)

3) hogy követem? nem eszem kóser kaját, nem tartom be a szabbatot, nem csinálok még vagy ezer dolgot, amit a Bibliában megemlítenek, mint törvény. nem tudom honnan vetted, hogy vakon követem a Biblia minden szavát, de ez nem igaz.

6) nem tartom magam antiszociálisnak. szerintem az lenne az alap, hogy nem a többi ember véleménye érdekel, hanem Isten véleménye. (bár azt látni kell, hogy ez elég sokszor valószínűleg egyezik.) látod, ebben is különbözünk.