A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • remark #4661
    Gondolom az Úr végül tényleg megbocsát. De addig el kell jutni valahogy, és nem hiszem hogy az oda vezető út egyszerű annak, aki egész életében az ellenkező irányba ment. Szerintem a tetteinknek mindig megvan a következménye, ezért ne hidd azt, hogy a megbocsájtás az egy könnyű kiút annak akinek megbocsájtanak. Ez számára nem könnyű, hanem borzalmasan nehéz. Hisz úgy gondolom hogy a megbocsájtás feltétele a megtérés, a megváltozás, és ez annál nehezebb, minél több időt időt töltünk a "rossz pontok" gyűjtögetésével. (Remélem eléggé ki sikerült azt domborítani, hogy szerintem a "pálfordulás" az nem egy egyszerű dolog, így a végső megbocsájtás elérése sem az.)

Szerintem tényleg érdemes lenne különválasztanod Istent, a benne való hitet, Jézus tanításait az egyháztól, Bibliától, gyöngyfüzér markolászástól. A vitánk egymással kb. eddig tart, míg meg nem történik a különválasztás. Amint különválasztod te is, hirtelen eltűnnek azok a dolgok amikről most látszólag éltérően gondolkodunk.