A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • Saintgerman
    Erröl egy rövid story jut eszembe, remélem nem túl off, ha elmondom.
    Úgy 15 éve történt, hogy összefutottam egy gyerekkori cimborámnak az apjával, akik szintén babtisták voltak. A cimborámmal 8 évig együtt ültünk az ált. iskola padban a '60 as években, és nem láttam azóta sem többmint 20 év után. Közgazdász után, baptista pap lett belöle. Az apjától miután megkaptam a címét, és egy alkalommal, amikor arra vitt az utam, megkerestem a megadott címen egy kivárosban. Az elképzelésemben egy szerény negyed élt, egy kis parasztos házikónak a hátó udvarában képzeltem el lakni, mivel gyerekkorában is igazi egy hívő volt.

Nos hát, amikor behajtottam az utcába, mindjárt éreztem, hogy itt rossz helyen járok, de mivel megfordulni nem lehetett, végig hajtottam az úton. Egy villanegyed volt, ahol a kapu és az ajtó között is 50-100 m volt, az épületek pedig 3 szint és 500m2 esek. Az utca végén megfordultam, és visszafele jövet az egyik ház kapujában gyerekek álltak akiknél érdeklődtem a cimborám felől.... ők voltak agyerekei, a villa pedig a cimborámé. Nem volt otthon a gazda, de behítak és megadták a telefonját.

Miután haza érkeztem, felhívtam és egy fél órás beszélgetés után a háza is szóba került. Azt mondta, hogy fiatal papként kezdte építeni a megtért hívőkkel, elősször csak az első szintet, aztán ahogy nőtt a hívők létszáma, úgy lassan épült tovább a villa.... amikor én nála jártam, már hívő egysem volt, de a cimborám 100 millió nagyságrendben árulta a villáját....

Kommentárt nem fûzök hozzá, de azt hiszem nem is kell...
    ON