A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem meg igen! Ha nem szó szerint érted akkor mi értelme?(Így sem sok)
Walk the Talk.
Ezt azért gondolom, hogy az Ótestamentumban minden egyes katasztrófa az Úr mûve. Akkor 2000 éve már nem tesz olyat?? Vagy azelõtt sem Õ volt a hunyó??
Walk the Talk.
Walk the Talk.
az enyémben is
Különvélemény: szvsz csak rajtunk múlik, hogy Õ mely arcát fordítja felénk.
Mi tesszük azzá, ami.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Tehát amikor Isten eljutott arra a pontra hogy megteremtse az Embert akkor fogott egy marék port vagy sarat és megformázta azt a saját képére.
Ha a világmindenségben csak mi létezünk, és nincs senki más,akkor Isten honnan tudta hogy Õ, hogy néz ki?
Mivel Isten rendelkezett én tudattal, tehát tudta hogy hogy néz ki, létezni kell más emberi világoknak is.
A Genezis miden,de elsõsorban világos bõrû emberre vonatkozik.Gondoljuk mi.De ha Isten tudta hogy hogy néz ki, akkor nem véletlenül választotta a sarat munkája alapanyagául.Megtehette volna hogy fehér márvány szobrot készít és abba lehel életet.A hatalma megvolt hozzá, de nem, Õ sárból csinált embert a sár viszont Fekete. Mégis mi fehérek hisszük hogy Isten ránk hasonlít.
A lényeg az hogy az elsõ. Nekik született két fiuk.És hogyan tovább?A két srác kezelgette anyukát?Mert ebben a felállásban másként nem lehetett.Csak arra akartam rámutatni hogy már az eleje, maga a Genezis is hibás,(vérfertõzõ)kapcsolatból indul.Aztán meg jön a "Ne paráználkodj "intés.
Egyébként majdnem jó amit írtál,csak egy pár módosítást kell rajta végrehajtani.Hagyd ki a vastagon szedett részeket."Az egyiknél sárból gyúrja az embert, a másiknál meg saját képére formálja azt"
Mi is vagyunk, meg nem is. Mert habár én is úgy gondolom hogy mi vagyunk Isten és Sátán is, de ezt elfelejtettük. És így, amnéziás állapotban már nem vagyunk igazából se Isten, se Sátán. Egyébként is manapság az a divat, hogy az embert kizárólag a Sátánnal azonosítják (mert ugye "milyen gáz ez a világ már amiben élünk, ezt képes a sok csúnya rossz ember összehozni"). Istennel viszont nem divat az embert azonosítani. Nagy kár, mert egy teljesen más világban élnénk, ha mindenki tudná magáról, hogy õ (is) Isten.
(A teljesség kedvéért hadd jegyezzem meg, hogy az én felfogásomban Sátán is Isten része, tehát végsõ soron csak Isten létezik. Minden ugyanazon rendszer része, nevezzük ezt a rendszer akárhogy is: valóság, vagy Isten, vagy akármi más.)
Na de hadd folytassam az elõzõekben felvetett elméletet. Ha az emberek egy részét a Sátán teremtette (vagy ha úgy tetszik: módosította, lásd még: génmanipuláció), azaz õk "sátániabbak" a többieknél, és ezen emberek hite és világnézete dominál ma a Földön, akkor lehet-e ez oka annak, hogy ma az ember sátáni oldaláról esik több szó, és az isteni oldaláról meg kevesebb. Az uralkodó világnézetnek megfelelõen úgy teszünk, mintha valóban az emberre inkább a sátáni vonal lenne jellemzõ, az isteni meg nem. Pedig...
A Bibliában nem két teremtés van leírva? Az egyiknél sárból gyúrja az embert, a másiknál meg saját képére formálja azt. Nem tudom, nem vagyok járatos a témában, csak épp van egy két elgondolásom.

Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ha a sors úgy akarta volna, Te is írhattad volna. S akkor azt nekem kötelességem elhinni?😊)
Remélem értesz.
Walk the Talk.
Mint birkák, saját öntudat, és vélemény nélkül. Fasizmus, kommunizmus?????
Walk the Talk.
Elkeserítelek, mert megtettem.
Az olvasásról, és a megértésrõl.
Tisztelendõ atya mondta: fiam a Bibliát olvasni nem, csak forgatni lehet. (vagyis a lapjait) Az nem egy regény. Megérteni sem lehet, csupán töprengeni rajt.
Mint, ahogy említettem ezért is alakult ki annyi ága, mert nem értették, illetve másképp.
Genezis-sel meg az a bajom, hogy ezt az Isten mesélte: hát fiam tudod ez volt, hogy......................
"sátán kétségkivül jelen van a hozzászólásodban"----------gondolod, hogy a nem azonosság már a sátán mûve?
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Azonban én, aki a természet felsõbbrendûségét vélem igaznak, azt mondom, hogy a Bibliát emberek hozták létre, ugyanúgy, mint társait. S ki mondja meg, hogy melyik az "igaz"?? Te, én, a pápa, vagy a Föld lakosságának bizonyos százaléka?? Mert, ha Te hindunak születtél volna, ugyanezt vallanád? Itt persze nem az erkölcsi azonosságokról beszélek. Mert az rengeteg található minden szent könyv összehasonlításakor.
Tehát én kétlem, hogy "mi" (az emberiség) kicsiny volna a Biblia megértéséhez.
Az persze, hogy mindenki a szája íze szerint értelmezi, az egy kérdés. Azért is alakulhatott a kereszténységnek ANNYI ága, akik még a "testvérséget" sem kímélve irtották egymást.
Walk the Talk.
"Isten szólt: "Legyen világosság", és világos lett.
Ter 1.4"
Semmi mély értelmet nem látok benne.
A Bibliát mint azt korábban írtam nem Isten írta.Olyan emberek írták mint Te vagy Én.Csak éppen azt írták le amit Isten kinyilatkoztatott,vagy annak vélték.Ettõl szent.Ráadásul csak az engedélyezett formát tudod megszerezni a "valódit "nem.Mint ahogy a "Parázna Biblia "néven emlegetett kiadást sem.
pl. a "Világosság teremtése", ami egy filozófiai definició.
Ezt annyiszor leirtam, hogy egyszer igazán elolvashatnád, és fõképpen megérthetnéd.
De olvasd elõbb a Genezis elsõ lapját.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Mert az Internet még csecsemõ szintû. Talán emiatt is, évek óta, mióta rajta vagyok a fórumokon, csak elvétve találkoztam azzal, hogy valaki, aki pl. a Bibliát, de akár a matematikát, vagy a fizikát képviselhetné, mert kellõképpen képzett, idejönne, és szóba állna velünk. Hogy feltehessünk kérdéseket neki, és hogy válaszolhasson rá!
De meg is értem õket, mert a trollok pillanatok alatt visszaküldenék a "remete barlangjukba", ahol ugyan szûkösebben, de legalább nyugodtan élhetnek... Úgyhogy õk nem jönnek ide. Én meg nem válaszolhatok nektek. Csak ha megtanulom elõbb, amit õk tudnak. Akkor viszont éhenhalok, mert a betevõhöz dolgoznom kell, és nincs idõm mindent megtanulni.
Így viszont bele kell törõdjek, hogy mindenre nem is kaphatok választ.
Ha nem, akkor nem- majd kitalálom magam- mondék! Hogy viszont nem ugyanazt, amit õk tudnak? Hát bizony, megtörténhet... De akkor nem én vagyok abban a hibás- hanem õk! (Fõképpen, ha egyébként is nekem van igazam...)
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Én azt mondtam, hogy mi hoztuk létre "õket", akikre rá tudjuk aggatni minden emberi tulajdonságunkat.
Ha nem lesz ember, nem lesz Isten sem.
Walk the Talk.
Sajnos csak tetszelgünk ezen szerepekben.Kikiáltottuk magunkat Istennek de egy poklot hoztunk létre.
Walk the Talk.
Ezt úgy érted, hogy a jelenlévõkét, vagy az emberiségét? Az eddigieket is beleszámolva.
Azért merek fogadni, hogy a Biblia emberi "találmány". Tehát emberi "bölcselet nyomai" lelhetõk benne.
Pont olyan, mint amikor a piramisok, s társaik építését mindenáron rá akarják erõltetni az UFO-kra. Miért nem lehet elismerni az ember "nagyságát", és sátáni tulajdonságát??? Mert az emberiség mindkettõvel rendelkezik. Nem kell erõ erejével jó és rossz lényünket más(ok) "erényének" feltüntetni.
Mi vagyunk az Isten, és sátán is.
Walk the Talk.
Lehet, hogy, akkor már más lenne Kata fekvése?
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Csak itt nem a Föld a fõszereplõ😊
Walk the Talk.
Vagyis az Isten csak az emberpárnak volt az Ura, a "mások"-nak nem?
Így bérted?
Walk the Talk.
Úgyhogy most minden kérdésedre választ kaptál! (Azért én is tanulok valamennyit a trolloktól.)
De tréfán kivül, arról van is film a NG-n, hogy egyetlen Ádámtól származik a világ minden embere.
Azonban én nem efféle bölcseletre gondoltam!
Hanem pl. a "világosság teremtése" -re, amely szerintem egy filozófiai definició arra, hogy mi is a teremtmény, az alkotás, és melyek a kritériumai annak, hogy azok az ember számára megismerhetõk legyenek? Számtalanszor leirtam itt is, már belefáradtam. De ha kéred, megismétlem.
Továbbá, hogy létezik jó, és gonosz (=rossz), és hogy lehet e, és hogy hogyan lehet megkülönböztetni õket?
Ezek olyan kérdések, amelyekre a számtan, a logika nem válaszolhat.
Hát nem tudom.Az általad Genezisnek (és mások által is)hívott részben van egy részlet."Az ember megismerte feleségét, Évát, ez fogant, megszülte Kaint, és így szólt: "Isten segítségével embert hoztam a világra."
Ter 4.2
Aztán újra szült: Ábelt, a testvérét. Ábel juhpásztor lett, Kain pedig földmûves."
Nos, az elõzményekben le volt írva hogy mi történt, kikergették Ádámot és Évát a paradicsomból, akinek lett két gyereke.De azon elgondolkodott már valaki hogy kitõl lett e többi ember?Mert hát ugye Ádám és Éva volt az elsõ emberpár.
Walk the Talk.
Ha az emberközösség általam vélt megszületésének kétezer évét hasonlítom egy embergyerek születésének idõtartamával, és élethosszúságával, akkor egy emberközösség létezése 2-300000 év lehet. Amelynek mi még csak a legkezdetén vagyunk, ami a legkritikusabb idõszak...
És akkor arra gondolok, hogy vajon a dinók után eltelt 65 millió évben volt e még más ilyen kultura is? Amelyeknek olyan kimagasló bölcselõi lehettek, mint Hermesz Triszmegisztosz (õreá 12000 évvel ezelõttit becsülnek.)
Hány kultura emlékeit örzik a génjeink?
Tudom, hogy ez esztelenség, hiszen nem maradt semmilyen emlék ezekrõl, néhány vitatható tárgyi leleten kivül.
De nem tudom másképpen magyarázni azt a szikrázó bölcseletet, amit legtöbben észre se vesznek, vagy másnak gondolnak!
Ugyanakkor nem hiszek az UFÓ-kban se.
Én az Emberben hiszek!
(Sejtem, hogy ezzel végképpen kiborítottam magam alatt a tejesköcsögöt, de nem érdekel, büszkén átlépek rajta.)
És hasonló bejegyzést már itt is tettem.
Számomra egy alapmû, filozófiai.
A világosság teremtésének számomra világos filozófiai mondanivalója van: a tudatos létezés megismerhetõ egyedeinek teljes, legtömörebb definiciója.
Amely megmagyarázza, mi a különbség a káosz, és a rend között, mi az ami megismerhetõ, mi az ami nem.
Ezért is neveztem el a honlapom így: www.megismerhetetlen. com
Mert ami nem felel meg a megismerhetõ ismérveinek, az megismerhetetlen.
Már csak, azért mert mintha tettél volna régebben olyan kijelentést, hogy nemigen volt még benne részed.
Bár lehet, hogy tévedek. Ha igen, akkor ne haragudj.
Walk the Talk.
Filozófiai szempontból három részre osztható (nem csak kettõre).
Az elsõ a Genezis, annak csupán elsõ két oldala, amikor tudatosan még csak az Isten teremt.
A második részét nevezném Ó Testamentumnak, amely újrakezdõdve a paradicsomtól már arról szól, hogy az ember is jónak- gonosznak tudója lett, s így õ is alkothat! A bûnbeesés pedig azért van, mert õ Istentõl eltérõen a jót és rosszat ugyan tudja, de jól eldönteni nem. Így bûnbe eshet rossz döntéseivel. Isten azért köt vele szövetséget, és segíti, hogy jól döntsön!
Errõl szól az Ó testamentum, + gyakorlati tanácsok, történetek.
A harmadik részének az új Testamentumot tartom, amit így értelmezek:
Isten és Emberfiú felismerve az ember- mint egyed hiányosságait a jónak-gonosznak felismerésében, szövetségre lépnek egy magasabb tudati szintû egyed: az Emberközösség létrehozásában (Egyház), amelyet tudatosan terveznek meg!
Mert elõször is az "alapanyagot", vagyis az embert meg kell fizikailag megtisztítani: szennyezet agyagból nem lehet szép és jó mázas edényt formálni! Ez a feladat jutott Keresztelõ Szent Jánosra, és a Jordán vizére. Akinek még Jézust is meg kellett tisztítania- János hiába szabadkozott, mert Jézus maga kérte! Mert csak azután szállhatott le õreá a galamb, mint Szentlélek, miután fizikailag õ is megtisztult!
Mert rá meg az a feladat jutott, hogy az emberek tudatát tisztítsa meg, vagyis hogy vállalja át azok bûneit, hogy Isten bocsássa meg azokat.
Ez történt meg a keresztrefeszítés pillanatában, amikor a Templom szent kárpítja középen kettészakadt! Ami azt jelképezi, hogy Isten elfogadta Jézus áldozatát,és azzal az õ teremtõ, jónak -gonosznak tudása, egyfajta szellemi DNS-ként, immár megosztódhatott az EMBER, és az EMBERKÖZÖSSÉG között!
Ettõl kezdve lassan, osztódva elindulhatott annak fejlõdése, ahogyan egy embergyereké is! A renesszánszban érve el azt a momentumot, amikor a domináns énje is kiválasztódhatott. Ami Leonardo és Michelangelo között dölt el, és a döntnök II. Gyula pápa volt. Õ pedig a modernizmust: Michelangelot választotta, akivel megfestette a Síxtus kápolnát!
Akkor indult el az a gyors ütemû fejlõdés, amelynek eredményeként ez a nagyobb tudat, éppen az internettel, most már meg is születhetett, vagy tán éppen születõben van!
Dehát az Emberközösség gyermek még, és nem tudja, hogyan használja azt? Még sokat kell tanulnia!
Vagyis a Biblia (és természetesen más "szent" könyvek is), nem más, mint a tudati fejlõdésünk tényleges okozója!
Mellémagyarázva azonban értékét veszítheti, ami általában látható is, és elég nagy baj.
Meglepõ azonban az a tudatosság, a logika, és dramaturgia, ahogyan megíródott, és ahogyan valóra is vált! Mert pontosan úgy történt, ahogyan megiródott!
Akkor is, ha azt nem látjuk, vagy nem akarunk tudomást venni róla!
Még sok, számomra érdekes dologról irhatnék, de nem tudom, hogy titeket is ez egyáltalán érdekelne e?
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nyithatnátok egy kedves anyázos topicot a gumiba, itt meg befejezhetnétek.
Kár ezért a jobb sorsa érdemes topicért.
Walk the Talk.