A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
remark #4232 Azt kérdezed miért olyan fontos Mani? Mert egy olyan üldözött vallás alapítójáról van szó, ami vallás közel áll a gondolkodásomhoz - már amennyit hallottam róla és ez nem sok. Azt olvastam, hogy Isten "akaratát" közvetítette az emberek felé, és pontosan ezért kezdte el üldözni az az egyház, amelyik viszont Jézust "felkarolta".
Az eddigi társalgásotok alapján érdekelt volna az, hogy miként viszonyul az általad képviselt Kereszténység ezen "vadhajtásokhoz". (Azt láttam, hogy az egyház hogyan viszonyult, de te valami mást képviselsz.)
Az meg külön érdekelt volna, hogy mit jelent az, hogy Jézus előtt élt az utolsó próféta? Ez azt jelenti hogy Jézus után nem éltek próféták, így kvázi nem éltek olyan emberek akik Isten akaratát közvetítették volna?
A "változtatni az emberiségen" kategóriába nálam mindenki beleesik, aki pl. egy istentelen világban Istent képviseli vagy így vagy úgy. Ez szerintem kimeríti a "változtatás" fogalmát. Tehát ha te Istent képviseled, akkor te változtatsz az emberiségen.
Ezért volt fura nekem az, hogy a próféták tevékenysége hogyhogy nem számít változtatásnak? Egyáltalán, mi célból választ ki az Úr prófétákat? Nem azért, hogy üzenetével valamit befolyásoljon a Földön?
És lenne még egy bónusz kérdésem is. Mikor azt írom, hogy a Manikeizmus üldözött vallás volt, akkor a te fogalmaid szerint mit kellene írnom, hogy mi vagy ki üldözte azt? Ha azt írom, hogy a hivatalos vagy mainstream Kereszténység, akkor ez számodra elfogadható megfogalmazás?
(Annyira üldözött vallás, hogy a helyesírás ellenőrző se ismeri se a Manikeizmus, se a Manicheizmus szavakat.
)