A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • forrai
    Egy olyan bölcselet nyomait látom benne, amely meghaladja a miénkét, és amelyet ezért nem is értünk, és amelynek nyomai más szent könyvekben is fellelhetők. Mert hát miért gondoljuk azokat szentnek?

Ha az emberközösség általam vélt megszületésének kétezer évét hasonlítom egy embergyerek születésének időtartamával, és élethosszúságával, akkor egy emberközösség létezése 2-300000 év lehet. Amelynek mi még csak a legkezdetén vagyunk, ami a legkritikusabb időszak...

És akkor arra gondolok, hogy vajon a dinók után eltelt 65 millió évben volt e még más ilyen kultura is? Amelyeknek olyan kimagasló bölcselői lehettek, mint Hermesz Triszmegisztosz (őreá 12000 évvel ezelőttit becsülnek.)
    Hány kultura emlékeit örzik a génjeink?
    Tudom, hogy ez esztelenség, hiszen nem maradt semmilyen emlék ezekről, néhány vitatható tárgyi leleten kivül.
    De nem tudom másképpen magyarázni azt a szikrázó bölcseletet, amit legtöbben észre se vesznek, vagy másnak gondolnak!
    Ugyanakkor nem hiszek az UFÓ-kban se.
    Én az Emberben hiszek!
    (Sejtem, hogy ezzel végképpen kiborítottam magam alatt a tejesköcsögöt, de nem érdekel, büszkén átlépek rajta.)