A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • remark #3923
    "Nehéz szavakkal leírni röviden hosszú gondolatmeneteket."

Ezért vannak a kommunikációban előnyben azok, akik "ugyanazt a nyelvet beszélik". Azaz: ugyanabban a kultúrában nőttek fel, ugyanabban az iskolában végeztek de legalábbis ugyanaz a szakmájuk. Na, ezek az emberek "félszavakból" is megértik egymást.

A gond az, hogy ez egyesek számára természetessé válik, és ha jön valaki, aki nem abba az "iskolába" járt ahova ők, és ezeket az embereket nem lehet "félszavakból" megérteni, hanem oda kellene figyelni arra hogy mit mondanak, akkor még ők vannak felháborodva, hogy az ember össze-vissza beszél.

Na de könyörgöm, ahhoz nem kell EMBER, hogy leegyszerűsített kommunikációt folytassunk úgy hogy pár kulcsszóval felidézzük egymás számára azt amit a másik már úgyis tudott. Ehhez nem kell ember, ehhez elég két számítógép is!

Az ember azért fektet bele órákat abba hogy megfogalmazza egyik-másik meglátását, hogy hallgató elgondolkozzon azon ami le lett írva. Nem azért, hogy az végigszáguldjon rajta és miután nem találta meg a "megszokott elemeket" a leírásban, kiakad hogy a kommunikáció ezen formája értelmezhetetlen számára.

Hát pedig ha jobban belegondolunk, a valóság is ily módon kommunikál velük! A saját nyelvét használja, saját megfogalmazást használ, és egyáltalán nem törődik azzal, hogy az ember, a buta ember, az érti-e a kommunikációt. Ha nem érti, úgy kell neki, majd megtanulja a saját kárán, hogy NEKI KELL ALKALMAZKODNIA.

Persze én nem "A Valóság" vagyok, hanem egy másik ember, úgyhogy azért én alkalmazkodom, amennyire lehet. De attól még a hallgató félnek is alkalmazkodnia kellene, mert tudnia kellene, hogy a világ nem arról szól, hogy mindent az ember szájába rágnak, hanem igenis a valóság "nehezen megfogható".