A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • remark #3918
    Egyébként meg nem önmagamat magyarázom, hanem leírom, hogy mit látok. Néha én se értem, hogy mit látok, de attól még látom a dolgot. Azért bármennyire is "fura" dolgokat írok, annyit el lehet mondani a megnyilvánulásaimról, hogy konkrét tapasztalatok alapján születnek. Ez is a baj velük, mert ezért nem lehet őket "csak úgy" félresöpörni.

Az más kérdés, hogy képes vagyok-e olyan formában leírni őket, hogy más is megértse, hogy miről van szó. Én értem, hogy mit írok, mert a leírottakat a megtapasztalásaim alapján értelmezem. De más csak azt látja, amit leírok, és azt a saját megtapasztalásai alapján próbálja meg értelmezni. Legalább elméletben képesnek kellene lenni arra, hogy az ember elvonatkoztasson a saját hitrendszerétől addig, míg a másikat hallgatja.

Mint mikor telefonon beszélsz valakivel, aki egy olyan országba látogatott, ahol te még sosem jártál. Ez a valaki mondjuk az ablakból elé táruló tájat próbálja leírni neked, és mondja hogy lát egy tavat, fákat, bokrokat stb. Te pedig ebből összerakod a képet, de persze olyan tavat fogsz a képre tenni amilyent már láttál, meg olyan fát, amilyent már láttál... De hogy a másik ember valójában milyen fáról beszélt, azt ilyen felületes leírás alapján nem fogod megtudni.