A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • patiang
    Érdekes!
    Ezek szerint a lelkek száma egy adott szám, és ha netán az emberiségnek nevezett állatfaj kipusztítja önmagát (mert nem várja meg az üstököst....stb), akkor azután, hogy teljesüljön a feltétel ugyanazon lelkek "ébrednek fel" csak más állatformában?
    Sőt, ha elfogadjuk azt, hogy a kezdeti lökést, az első egysejtűt az Isten adta ( II. János Pál), s a többit az evolució, akkor az eredendő lelkek merre tanyáztak?
    Az olyan feltevések, hogy egy lélek kompletten vándorol, tárolva önmagában a német tudást (horvát kislány) számomra meseszerű. Mert a többi tulajdonságot miért nem hordozta? Az, hogy zenész család utódja nagy valószínűséggel muzikális lesz, stb érthető, hiszen a gének nagy mennyiségű infót vihetnek tovább. De az még nem lélek.
    A lélek az, ami jellemez Téged, engem és a többieket. Hitler lelke sem biztos, hogy eredendően gonosz volt, hanem a külső hatások "kényszerítették" rá. A ""-t figyelni!!!!!!!!
    Nagymértékben attól függ, hogy miyen lélekkel rendelkezel, hogy milyen körülmények közé, társadalomba születsz.
    Pl én mint rom. kat. muszlim családban nőttem volna fel, most lehet, hogy öngyilkos terrorista lettem volna?