A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
forrai #3885 Valószínűleg én vagyok az egyedüli, aki nem gondolja azt, hogy neki valamilyen önálló szférához tartozó "lelke" van, amely örökké él (nem lehetek olyan szerénytelen...). Hanem csak azt, hogy az Isten által adott, e világi, mindenki máséval, még a hidrogén atoméval is kompatibilis, összetett tudatom van. Amelynek egyes menyilvánulási akár "léleknek" is nevezhetők.
Ez persze bizonyos tekintetben úgy tűnhet, nagy veszteség a számomra, hiszen a "lelkem" nem örökéletű! Azonban tudatom részeinek összetevői, (ha azok az "istenivel" valóban kompatibilisek), valamilyen egyre növekvő tudatú "tudati egyedben" MÉGIS örökéletüek lehetnek!
Talán ilyesmi az, amit a tudati "reinkarnációnak" gondolunk.
Engem PLD. sértene, ha valaki azt mondaná, hogy én nem én, hanem egy 65 millió évvel ezelőtt élt dinó reinkarnációja vagyok. Vagy bármely "pedigrés", hogy egy 650 millió éves egysejtűé!
Már pedig- ti se gondolhatnátok mást magatokról!
Én- az egyedül ÉNn vagyok, részeimben ugyan ismétlődően, egészemben azonban, megismételhetetlenül, és mégis örökké változóan!