A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
uwu #3793 A vallások is változnak.
A mai vallások szerintem nagyon is megfelelnek a mai idők követelményeinek.
Kérdezd csak meg a hívőket! Láthatod, hogy jó nekik.
Az, hogy neked nem tetszik, nem fogja őket meghatni.
A katolikus egyház is sokkal toleránsabb mint régen, persze nincs olyan helyzetben, hogy másképp tegyen.
Nem hinném, hogy a vallások valaha is eltűnnek az emberek életéből.
Csak manapság más dolgokban hisznek az emberek. Ideológiák ma is vannak.
Igaz, hogy egy vallás több mint puszta ideológia, de én úgy látom, hogy a vallásosság az ideológiákban él tovább manapság.
A vallások is szinte csak ezt adnak legikáb, persze a fundamentalistáknál más a helyzet. Nekem úgy tűnik ez a jövő, mármint, hogy a vallás lecsökevényesedik ideológiává, és nem próbálja meg megmagyarázni a világot. A Vatikán is egyre inkáb kivonul erről a területről, bár még mindig vannak a kreacionistáknak nevetséges fellángolásaik.
A vallás ereje mindig is az emberek egységesítésében rejlett. Szerintem ez fogja meghatározni a jövőbeli vallásokat.
Lassan ideje lenne egy nagy jelentőségű új vallás születésének.
Igaz, hogy csőstül jönnek az újabb és újabb szekták, de mind régimódi elavult egykaptafás vackok, vagy egyszerű pénzszivattyúk mint a scientológus egyház.
Én komoly esélyét látom egy újabb vallásnak, ami képes rá, hogy nem kerül szembe a minket körülvevő valósággal, és csak az igazi feladatra, a közösség összekovácsolására, és közerkölcs építésére rendezkedik be.
Persze ha lesz ilyen az is biztos elkurvul majd
Biztos lesz megint politikai manipuláció, egyházszakadás stb. minden amit a történelem már bebizonyított, hogy a vallásosság velejárója.