A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
polarka #3778 Közben eszembe jutott egy jobb megközelítésű magyarázat:
A probléma, az h van egy dolog, ami észlelhetően nem hat, nem befolyásol semmit. Emiatt a létéről sem tudsz bizonyságot tenni. Erre a megoldás, ha vmivel kiváltod, kényszeríted, h hasson. De ha nem bírod ezt kikényszeríteni, akkor honnan tudhatnád, h az a valami létezik?
És akkor legyen Isten ez a "dolog". Én még nem tapasztaltam létét. Pedig próbáltam sokféleképpen és még mindig semmi. Másokat is megkérdeztem és azt mondták nekik is semmi (sztem nem lett volna okuk rá, h hazudjanak).
Akkor még jöhetne a képbe, h a Bibliában egyszer "kifejtette hatását". Ezzel viszont az a probléma, h az emberek hazudhatnak(emiatt nem tekinthetők 100%-os forrásnak) és a Bibliában is kifejtik, h azt emberek írták. És ha még hinnénk is benne, akkor ott vannak a bibliai paradoxonok, amikre a hívők sem tudnak válaszolni, csak terelik a témát és esetleg azt mondják, h azt máshogy kellene értelmezni (de, h hogyan, azt ők se mondják meg, vagy vmi képtelen, nevetséges dolgot mondanak). Ugye egy mindenhatótól érdekes lenne, ha paradoxonokat gyárt tanításaiban.
Tehát eléggé szemétség volna Isten részéről, h egy logikus, magyarázható világban (amit állítólag ő teremtett), ahol mi is logikusan viselkedünk, felkérne minket arra, h higgyünk vmiben, ami logikusan nem alátámasztható és könnyen kétségbe vonható.
Ezen okokból pedig fölösleges a létével/nemlétével további információk felmerüléséig foglalkoznunk.
Ez csak az előző hsz. kifejtése akart lenni.