A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • patiang
    Mivel én nem igazán vagyok jártas a keleti vallási kúltúrákban, ezert badarság is lenne tőlem, ha én mondanék véleményt. Pont olyan lenne, mintha azt kérnék, hogy mondjak vélemény egy olyan virág illatáról, mely üvegládikába van zárva. Nálam az is annyi mint minden hit: !hit és kész!
    A hitet nem lehet vitatni.
    Azonban, mivel kíváncsi vagyok, beleolvasgattam. Hát az első(?!) benyomásom, hogy míg a nyugati vallás egy pór ember számára is úgy-ahogy érthető, addig a keletinél ez már kérdéses. Amíg itt bele tudok kötni pár dologba, addig amott szinte lehetetlenség. Annyira virágnyelven íródott, hogy minden tiszteletem azoké, kik át tudták adni az eredeti "mondanivalót".
    Egyesek azt állítják, hogy azért "jobb" a keleti vallás, mert emberközpontú. Hát ugyanez igaz a kereszténységre is, csak bújtatott formában.
    Ez egy idézet:"Miért éppen a védikus irodalmat választottuk ki arra a feladatra, hogy alternatívát mutasson a természettudományos világképpel szemben? "

Miért nem párhuzamosan??