A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • dronkZero
    Az adómentességet mindig kifelejted...

Nem beszélek nagy összegről, sőt, semmilyen összegről nem beszélek konkrétan, a rendszerrel van bajom.

1. Igen, ami mellé még állambácsi hozzácsap valamennyit, _többet_ mint amennyit az 1% kitesz. Ez pont azért van, hogy "egyenlőbb" legyen a rendszer, hogy nemár az kapjon több pénzt, akit 3 milliomos támogat, azzal szemben, akit 1000 kisnyugdíjas.
    És ne felejtsük el azt, hogy 1%-ot az is felajánlhat, aki _valójában nem is fizet adót! Konkrétan a közalkalmazottakra gondolok...
    Harmadrészt nem vagyok benne biztos, hogy az egész adminisztrációja nem kerül többe, mint a haszon, amit hoz. (úgy egyben, az országnak)

2. Ez így lenne rendjén.

3-4. Ez nem támogatás, ez fizetés. Nem tökvakargatásra kapják. Nem sajnálom tőlük.

5. Abba meg már inkább ne menjünk bele, hogy _honnan_ volt ekkora vagyona az egyháznak, ugye?

Megint a "szükséglet" szót használod a "szórakozás" helyett.

Templom közösségi életéről tényleg csak érintőlegesen vannak ismereteim, de ez nem változtat azon a tényen, hogy ők vallásosnak és kereszténynek tartják magukat, ami darabra növeli az egyház "hívőinek" számát.

Oltasz folyton, hogy azt sem tudom, miről van szó. Azért szeretném jelezni, hogy próbálok a jellemző tulajdonságok alapján általánosítani, úgy beszélni a dologról, hogy átfogó kép alakuljon ki. Ez nyilván nem fog mindenhol egyezni a te tapasztalataiddal.
    Viszont felhívnám a figyelmed arra, hogy csak _egyetlen_(legfeljebb egynéhány) közösségből hozott példákkal dobálózol, ami lehet legalább akkora tévedés, mint az általánosításom. És ebben a témában szerintem jobb általánosságokban beszélni, ha már egy egész ország vallási költségvetése a téma...