A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • QuippeR
    ez így nem vezet sehova, úgyhogy inkább felsorolnám, hogy eddig milyen tényekre világítottam rá:

1) az adó egy százalékát az ajánlja fel, aki akarja.
    2) egyházi adót az fizet, aki akar.
    3) az egyházak egy csomó intézményt tartanak fent. ezért támogatást kapnak, hiszen ha nem tennék, akkor az államnak kéne ezzel foglalkoznia.
    4) az egyházak egy csomó műemléket tartanak karban. ezért támogatást kapnak, hiszen ha nem tennék, akkor az államnak kéne ezzel foglalkoznia.
    5) az állam elkobozta a történelmi egyházak jelentős vagyonát (nagyrészt ingatlanokat), amelyek közül jelentős mennyiséget nem adott vissza. ezekért cserébe kárpótlást ad.

ezen felül valóban van valamennyi támogatás, ami csak úgy, mondhatni az állampolgárok szükségleteinek megértése okán folyik az egyházak kasszájába (adómentesség például). ha jól értem te erről beszélsz, mint az egyházak állami finanszírozása? komolyan érdekel, hogy ez mekkora összeget tehet ki évente. ha van valami adatod, azt szívesen látnám. ha meg nincs, akkor ne beszéljünk már az egyházaknak kiosztott nagy pénzekről, mert nem tudjuk mekkora az összeg.

(a cigányokról tett megjegyzésed meg hűen tükrözi, hogy mennyire gőzöd sincs egy templom közösségéről. én még nem láttam cigányembert templomban, kb 14 éves korig teszik be ilyen helyekre a lábukat.)