A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • dronkZero
    Empátia? Hát, az szép lassan kiég belőlem. Ha csak egyszer érezném azt ebben az országban, hogy nem mindenki az én véremet akarná szívni, akkor talán több lenne bennem belőle...

Egyébként nagyon együtt tudok érezni azzal, aki ezt megérdemli, vagy rászorul. Egy büdöskurvanagy, irdatlanul hatalmas vagyonnal rendelkező ingyenélő szervezettel nemigen megy ez az együttérzősdi.

"éppencsak néhány évtizedig fizettek adót, szóval az ő szükségleteiket akár figyelmen kívül is hagyhatjuk."

Aha, na hát ez az, hogy ez nem szükséglet, ez szórakozás. Összegyűlünk, bandázunk, meghallgatjuk az atyát (aki nemmellesleg nyomatja a politikai demagógiát is, hozzácsapva a miséhez), meg elbeszélgetünk a spanokkal.

Hát én is ezt csinálom hétvégén a haverokkal, csak ebben engem senki nem támogat, és nem nevezem szükségletnek.

"-ettől függetlenül érdekelne a templomba járók és adófizetők közös halmazára vonatkozó statisztikád.
    -tudod, ahova én járok templomba,"

Aha, az is tök hiteles statisztika.
    Nekem meg a tág ismeretségi körömből a 25-45 éves korosztályban körülbelül alig néhány ember jár templomba rendszeresen, hetente meg talán csak 2-3. De ezt tényleg hagyjuk. Egyébként ha már itt tartunk, a cigányok hagyományos vallásossága is a "nem adófizetők" felé billentik a mérleget.