A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • dronkZero
    "Nekem meg a sok ingyenélő dolgozni nem akaró munkanélkülit nincs kedvem támogatni,"

Nekem sincs, őket sincs. De a vallást sem. Semelyiket.

"meg a már 520 milliárdra rúgó metrót meg még sorolhatnám. Ez is elég drága hobbi."

Nos, látod, itt nem értünk egyet. Szerintem a vallás magánügy, a közlekedés meg nem. Az más kérdés, hogy az egész, úgy ahogy van el van baszva, ellenőrzés "fenn" nincs, mindenki azt lop, amire lehetősége van... Na meg ennek tetejébe az al-al-al-al-al-vállalkozási rendszer...
    Viszont nem hobbi, nem az én személyes kikapcsolódásom. Nem is várom el, hogy fizesd a szombat esti bulijaimat, meg vegyél nekem új videókártyát, viszont cserébe én is mondhassam már azt, hogy nem fizetem a vasárnap délelőtti elfoglaltságod!

De ne konkrét esetekről beszéljünk szerintem, nekem az elvvel vannak problémáim, hogy jelen helyzetben a vallás finanszírozása állami feladat. Szerintem meg nem az, nem szabadna, hogy az legyen.

"Amúgy meg a piac valóban létezik sőt a lajtától nyugatra ez egész jól be is vált és érdekes módon ott is támogatják az egyházakat."

Én nem tartanám "bevált dolognak" azt a rendszert, ahol az ilyen hitgyülekezet-félék, vagy pl a szcientológusok _legálisan_ megkopaszthatják a hülyéiket, nem kell belőle adót fizetniük, és még egy rossz szót sem lehet rájuk szólni... De persze ez már csak ízlés kérdése...
    Mert az ugye nem kérdéses, hogy ezek a "lehúzóegyházak"(de nem csak azok, rengeteg egyéb kis egyházacska is) legnagyobbrészt az adómentesség céljából keletkeznek?
    Meg lehet nézni USA-t, ahol ez ugye olyan "jól bevált", mennyi ilyen kis szar van, tévéprédikátorok, vallási előadások egymás hegyén-hátán, és hogy milyenek.