A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
nem feltétlenül az én hiteltelenségemről van szó, hanem részedről az empátia teljes hiányáról. számodra lényegtelen a vallás, hát töröljük el a támogatást. (amelynek nagyobb része valamilyen szolgáltatásokért jár, kisebb része meg kárpótlás, amiért óriási vagyont koboztak el az egyháztól. de azért nevezzük támogatásnak.) számomra lényegtelenek például a háziorvosi rendelők, mivel nyolc év alatt nem találkoztam a háziorvosommal. ettől még nem állítok olyan badarságot, hogy a rendelők finanszírozása ablakon kidobott pénz.
ami pedig az adófizetőket illeti, talán rossz szót használtam, mert valóban, a nyugdíjasok már nem aktív dolgozók. éppencsak néhány évtizedig fizettek adót, szóval az ő szükségleteiket akár figyelmen kívül is hagyhatjuk. (sic!)
ettől függetlenül érdekelne a templomba járók és adófizetők közös halmazára vonatkozó statisztikád. (csak nem saját gyűjtés? vagy arról van szó, hogy gőzöd sincs, de olyan jól hangzott?) tudod, ahova én járok templomba, ott a híveknek kábé a kétharmada aktív dolgozó, és nem az a fajta, aki adót csal. nem állítom, hogy ez az általános (sőt, állítom, hogy nem általános), de nem kéne hasracsapás alapján sem ítélkezni, mert annak meg semmi alapja nincsen.