A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • dronkZero
    "Mi adófizetők meg inkább hőbörögjünk amiatt, hogy milyen pazrló módon megy el pl a munkanélküli segély és, kik kapják."

Már ezt hogy gondolod? Itt?

Asszem itt épp a vallás-egyház a téma, bocs, hogy nem cigányozni jöttem... Bár igaz, zsidózni is lehetne, az még kapcsolódik is... :D
    De abban igazad van, hogy ez csak hőbörgés...

Na, mindenesetre ez nem érv, mert akkor erre azt mondom, hogy "de basszus, kit érdekelnek a segélyek, mikor ilyen felesleges egyházakat tartunk fenn?!", és akkor mindkettő meg van akasztva...
    Mondjuk... az a szomorú, hogy ez megy "élőben" is...

"Inkább fizetek az egyháznak. Az legalább ad is valamit"

Helyes, helyes! Ez a jó hozzáállás!

Viszont _NEKEM_ nem ad semmit, úgyhogy, ha lehetne, én inkább nem fizetném a drága hobbidat...

"Ennek semmi köze a szocializmushoz. A szocializmusban nem támogatták anyagilag az egyházakat."

Nem, inkább _ennek_ nincs köze ahhoz, amit írtam. Valóban, nem támogatták. Sőt, elnyomták, ami tényleg sok, meg nem fair.

Én arra reflektáltam leginkább, hogy "Tudom, hogy ma az a nagy divat, hogy mindent a kereslet meg a kínálat határoz meg"...
    Hogy ez nem ma nagy "divat", hanem úgy 3-4000 éve, csak az elmúlt 40ben volt "divat" nagyokat hallgatni, meg elcsalni, elhazudni. Szépen bele is döglött a rendszer.
    Na, jó lenne, ha ma már nem hallgatnánk róla nagyokat, hanem szóba kerülne ez is, mielőtt ez a rendszer is beledöglik... Bár néha úgy érzem, az lenne a legjobb...