A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • dronkZero
    "Szerinted annak a papnak aki a misét tartja nem kell enni adni? (...) A templomokban alig lézengenek. Öreg is alig van hát még fiatal."

Akkor bizony haljon éhen, vagy nyugodtan csukja be a boltot,és menjen el virágkötőnek, génsebésznek, vagy bárminek, _AMIRE_VAN_KERESLET_IS_!

Mert ezek szerint a kutya nem kíváncsi rájuk. Ezek szerint elég lenne 4-5 templom helyett egy is.

Én sem tanulom ki a kohómérnökséget, hogy aztán rinyálhassak, hogy nincs rám szükség.

Vagy az rendben van, hogy még egy ingyenélő réteget eltartunk az adónkból?

"mindezekért fizetnek a hívők egyházi adót. ez az adó kevesebb mint mondjuk a..."

Igen, kapják azt _IS_, meg az 1%-okat, meg az 1%-okból befolyt összeghez még pont kétszer annyi állami támogatást, meg még kitudja mit azért, mert ők "nagy" egyház.

Szerintem szüntessük meg az egyházak állami támogatását és adómentességét, aztán majd elválik, melyik életképes, melyikre van igazán szükség.

Aztán lehet, hogy nagy részéről kiderül, hogy leginkább a "jó ha van, de pénzt nem ér" kategória...

Leginkább a katolikusokról beszéltem, de mindegyikre értem. Ez így megszüntetné a hitgyüli- meg a szció-féle pénzpumpa-egyházak problémakörét is...