A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • Tetsuo
    " szimbólumok nem szoktak egymással hálni"
    Tehát akkor az h 1 emberpártól származunk egy rossz metafóra..
    Semmivel sem "jobb" a Genezis, mint pl a pelaszg teremtésmítosz, mely szerint Eurünomé megtojta a Világtojást amiből kippottyantak a bolygók, élőlények stb..

"Aki ilyenbe köt bele, az nem épeszű, idiótákkal meg nem vitatkozom"
    Ami kérdést nem tudsz megmagyarázni arra így reagálsz? LOL

"A Noé bárkája történet például nem eredeti zsidó sztori"
    Na látod, az egész Biblia egy szedetvedett népmesegyűjtemény.

"Az újszülöttet nem kell nevelni a bűnözésre.."
    Úgy látom nem értetted a kérdést, nézz utána mi az h eredendő v eredeti bűn.

"Jézus megpróbálta megmutatni, hogyan kéne élni"
    Miért csak az első században és miért csak azon a környéken és miért úgy h sok ember nem is értette mit akar valójában?
    A kérdés arra irányult, h Jézus szenvedése nem valós szenvedés, hiszen Ő egy isteni személy, tehát nem emelkedik fölül a fájdalmon hiszen eleve felette van. A keresztény vallások szerint Jézus a halálával elégtételt szolgáltatott Isten előtt a Világ bűneiért. Ez abszurd, saját magának nyújt elégtételt???

"Könnyező szobrokról nem tudom hallottál-e valamit."
    Hallottam, s arról is h az egyház megtiltotta minden ilyen tárgy vizsgálatát, vagyis semmilyen bizonyíték nincs. Hallottam Kempelen Farkas sakkozógépjéről is..

"Fatimának nézz utána. Egyébként pedig ha felírná a nevét az égre, akkor hamarosan ötszázezer magyarázattal jönne mindenki, hogy ez miért nem egy csoda.."
    Hallottam a fatimai Szűz Mária-jelenésről is, de azt sem tudom feltétel nélkül elhinni. :) Szvsz ha egyértelmű jelet adna, akkor minden ember egyértelműen hinné és tudná h létezik, én pl biztos, de addig nem. (Nem tagadom meg, de nem is hiszem el bizonyíték nélkül.)

"egyesek szerint Isten csak megteremtette a világot, és utána itthagyta, hogy menjen ahogy akar"
    Ha így van, akkor Isten egy kísérletező (perverz) tudós, mi pedig kísérleti patkányok.

"szerintem miért nem így van: szabad akarat..."
    Valahogy erről is az ugrik be, h az Univerzum egy laboratórium, amit távolról néz egy felsőbbrendű lény és jót élvezkedik. (Ezzel nem akarok megbántani senkit.)

"A világon egyetlen szervezet sem szent és tévedhetetlen.."
    A Római Katolikus Egyház által összeült zsinat, a Római Katolikus Egyház szerint tévedhetetlen.

"A papok is emberek, és úgy tudom egyetlen ember sem létezik bűn nélkül"
    Mégis a papi szentség a Római K Egyháznál örökérvényű. A pápa döntései zsinat nélkül is tévedhetetlenek! Lásd: ex cathedra.

" '-Ha a pápák és az egyház nem tévedhetetlen, akkor már hiteltelen a Biblia maga is.' Miért?"
    Azért mert az egyház állította össze, sokféle könyvből, levélből és angyali sugallatra; tehát saját érdekből formálhatta.

"Próbáld meg tömött metrón, villamoson, buszon keresni Isten hangját, és megtudod."
    Ha hinnék benne ott is meglelném, a mai ember pont egy hosszú utazás alatt tud relaxálni..mind1 igaz néha szükség lehet egy nyugis helyre, de kötelezővé tenni v elvárni hülyeség, az általam említettek miatt.

"Miért viszed magaddal édesanyád vagy a kedvesed képét egy hosszú útra? Talán nem azért, mert emlékeztet rá?"
    Ezt beszéld meg az evangélikusokkal és a reformátusokkal, ők másként gondoják, pedig ugyanaz a szent könyvetek..

"Ha Kr.e. 3-4 évezreddel egy kínaiban felvetül egy gondolat, meg egy európaiban is, akkor nehezen egyeztetik össze, és gondolkoznak közösen tovább."
    Szerintem nem értetted mit kérdeztem, politeista nyom pl a Szentháromság. Egy isten van, de 3 isteni személy. Itt a 3 személy a régebbi helyi vallásokból csökevényesedett, amiknél több istenhit volt, a monoteista forma egy modernebb világkép. Tehát kultúrtörténetileg kimutatható h ez a vallás más vallások fejlődésének eredménye és nem a semmiből jött. Pl a Holt-tengeri tekercsek bizonyítják h Jézus előtt is voltak olyan eszmék amiket ő terjesztett s valszínű h azok hatására terjesztette Ő is, feltéve ha létezett 1általán, ugyanis nincs semmilyen egzakt történelmi bizonyíték Jézus létezésére (s most ne gyere a torinói lepellel, független tudós rá sem nézhet :).

"Valószínűleg az, amelyiket egy-két napnyi, csendben és nyugalomban töltött gondolkodás után jónak látsz."
    Ez a válaszod olyan mintha egy reformátustól jött volna. Biztos h római katolikus vagy?

"Nem lenne túl logikus elpusztítani egy lényt csak azért, mert úgy működik, ahogy eredetileg tervezték."
    Ha életben hagyja az sem túl logikus. Hiszen harcolnia kell ellene folyamatosan. Nem is értem h miért hívják ezt harcnak, az ő részéről ez csak "csettintés". Mindenesetre van itt néhány paradoxon.

"Isten szabad akarattal rendelkező lényeket teremtett, de nem rosszat."
    Hát, erre sem lehet tisztán logikai választ adni ugye, mindenesetre én olyan szabad akarattal rendelkező lényeket teremtettem volna, akik nem csinálnak rosszat, szabad akaratukból örökké jók. :)

Annak örülök, h a logikus érveket helyezted előtérbe, de sajna nem állnak meg a helyükön. Amihez nem is volt szükség Ockham borotvájához.