A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • QuippeR
    (kéretik egy hatalmas A1-es méretű "szerintem"-et képzelni a hozzászólásom elé)

egyrészt valamit mondani és tenni két külön dolog. másrészt ha én azt mondom, hogy hívő vagyok, akkor én nem a Sátánban hiszek, hanem Istenben. maga a Sátán az elég érdekes dolog: sokszor említik a keresztény egyházak, sőt szinte biztos vagyok, hogy a tiszta katolikus hit szerint van Sátán. megint más kérdés, hogy ha csak az egyházak által elfogadott dogmákat száz százalékig hívők lehetnének egy egyház tagjai, akkor most körülbelül hatmilliárd egyház lenne a Földön. :) már többször is írtam, hogy nem lehet valakit kényszeríteni arra, hogy higgyen valamiben. vagy hiszi vagy nem, ez egy adomány.

én úgy hiszem, hogy ez egy módja a felelősség arrébbtolásának. "nem én vagyok az oka, a gonosz Sátán miatt van." én nem hiszek ebben a mondatban. mondjuk ki kerek perec, ha valaki öl, akkor nem a Sátán kísértette, hogy ezt tegye, hanem egész egyszerűen egy baromállatökör és nem méltó az ember névre. persze később megbánhatja, van ilyen, és én hiszek is ebben, hogy néha a legnagyobb vadbarmok is átgondolják az életüket, és megváltoznak.

és ugyanez igaz a kisebb bűnökre is. nem azért csináltam, mert gyenge vagyok és engedek a kísértésnek. akarva tettem, én... én csináltam a legeslegelejétől egész a legeslegvégéig, az én hibám... (lehet túl nagy az egom, azért gondolom így. :D)

még egyszer mondom, ez nem azt jelenti, hogy nem létezik valami, amit érdemes Sátánnak nevezni, csak éppen ez nem egy személy. Isten személyében hiszek, a Sátánéban nem.