A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • sz4bolcs
    "Szal a sex kizárólagosan arra használható, h egy új személynek adjunk életet.
    Kész. Semmi de. Aki nem ezt akarja a sextől, hanem csak a puszta élvezetet, az már parázna."

-parázna: Erkölcstelen: erkölcsi szabályokkal ellentétes - na puff neki :D
    Amúgy én is arról az értelmezéséről tudok, hogy "házasságon kívüli" szex paráznaság. Házasságon belül bármilyen indíttatásból követed el a merényletet nem cselekszel paráznaságot. -ezt rengeteg hívőtől hallottam +SRobitól, aki ilyen hibrid. :)
    A Te variációd viszont nem veti el a házasságon kívüli sexet ami nagyon fura ;) bezzeg a nem gyereknemzése irányulót...
    mint a Pigmentált Gizi: :D
    -Tíz gyereke van? Hogy hívja őket?
    -Mind Jocó...
    -És ha külön akarja hívni őket?
    -Akkor a vezetéknevükön szólítom őket. :D

Ehhez mit szólsz: A feleség fogamzásgátló spirállt rakatott föl. A férfi nem tud róla. Egy hét múlva gumi nélkül szeretkeznek. :) Na ki és mikor követett el paráznaságot? :D

Buddhizmusra vonatkozó kérdéseimet ha nem haragszol, máshol teszem föl. :)
    De ha jól tudom, egy rakás tanítása maradt fönt, persze hasonlóképp, mint a Biblia, csak nem isteni kinyilatkoztatásként ;-) buddháktól meg mégtöbb, ugyanis nem csak egy megvilágosodott ember van, de Te most konkrétan Gautamáról beszéltél. Buddhánál nem az a fontos, hogy hogy élt, sokkal inkább, hogy meglátta, hogy mi jelenti számára a szenvedést.
    Szerintem is hasonlóak az alapok, amit Jézus, és Buddha tanított, csakhogy a keresztények azt mondják, hogy ha nem hiszek Istenben, pokolra jutsz (a lelked), hiába élsz szent életet, buddha tanításában meg ott az okság törvény ami szerint minden, amit teszel visszahat rád. A keresztények szerint a buddhizmus, és minden más vallás, minden érdekeikkel ellentétes a Sátán műve. :)