A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
Ebbe a tévedésbe én is újra és újra beleesek.
Te azt hiszed, hogy amikor eléírom, hogy szerintem, akkor az szubjektív véleményem, ha pedig nem írok a véleményem elé semmit, akkor az maga az objektív tény? Semmiben nem különbözik a kettő, mindkettő szubjektív, mindkettőn magam írtam be, hogyan másképp állna meg a feltételezés, hogy az írásom objektív? Ez egészen nonszensz. :) Amúgy jól látod, tarózkodom a "szerintem" szótól, de mert számomra egészen evidens, hogy minden amit teszek, én teszem meg, minden amit írok, én írom, minden véleményem az én véleményem, így fölöslegessé válik duplán bizonyítanom a véleményem szubjektivitását azzal, hogy szubjektív véleményem elé kiteszem azt, hogy !!!FIGYELEM A VÉLEMÉNYEM SZUBJEKTÍV!!!-vagyis a "szerintem" szót. Erre csak akkor van szükség, ha az eszmecserében résztvevők bármelyike feltételezi, hogy létezik objektív vélemény, és az én véleményem objektív.
Ezért továbbra sem fogok szerintemezni, mert nyilvánvaló, hogy amit a tudatom megrág, és kiköp, az soha nem lehet objektív. (Amúgy én is belegabajodok abba, hogy egom veszélyeztetőnek tartja más véleményét, dehát ez már egy "tükör törvény" -saját feldolgozatlanság)