• valamit
    ez a "kevesebb ember közt oszlanak meg a költségek", ez nemzetközi cégeknél nem kéne, hogy igaz legyen ám... megaztán megnézném én a svéd, dán, svájci, belga, holland, portugál, görög, stb. árakat, meg kiváncsi lennék egy francia vs. luxemburgi összehasonlításra is...

de nem akarok vitatkozni, mert értem én mire gondoltál kb, csak szerintem itt inkább arról van szó, hogy Mo.-n még ezen az áron is lehet eladni netet, majd csökkenek még az árak, ha már csupán úgy lehet még többet értékesíteni, vagyis inkább úgy mondanám, hogy ha majd a több értékesítés hozza a több hasznot. Nem is olyan régen egy csomó embertől azt hallottam, hogy ilyen-olyan heteket/hónapokat kellett várniuk a bekötésre a megrendeléstől számítva. Magasabb áron nyilván azonnal bekötnék/bekötötték volna, mert lenne pénz fizetni a bekötésen dolgozókat is, kevesebben is igényelték volna, stb. Szóval ha majd az adott áron elérjük a kritikus tömeget lesz megint csökkentés szerintem, s épp ezért jó példák azok az említett országok, ahol már ezt elérték és tényleg olcsóbb a net, mer ezek szerint várható, csak győzzük kivárni. :) Szóval szerintem az árcsökkenéssel csak azért várnak a cégek, mert alapvetően nem jótékonysági intézmények. Az ilyen bejelentések meg - bár most csak hasra ütök - valszeg egy már a Matáv (vagy valamelyik hasonszőrű) által a közeljövőben (a megjelentek szerint mondjuk karácsonyra:) ) tervezett árcsökkenést vezetnek elő. Gondolom jó a viszony a Matáv és a kormányok közt, így ami pozitív lépésre készül a társaság, azt előbb kommunikálja a kormánynak, aztán az meg suggalja a jó népnek, hogy ők ilyet szeretnének... és lám meg is valósul majd hamarosan, mert ők ilyen ügyesek. ;) Legalábbis az én sötét paraszti agyammal feltételezem, hogy csinálnak ilyent, mer ugye ez jól néz ki kifele, és akkor végül is mért ne. De mondom, ez csak hasraütés részemről.