Csucsu1111#861
A rajz az enyém.
Az animációt én is csak letöltöttem.
www.GEZOOL.sw.hu
Itt megtalálod a hozzátartozó számításokat is.
Vagy sw vagy fw.Ezt az oldalt is Albertustól tudom.Valahol itt van még az is az előzőekben.
Én nem vagyok jó matekból,ezért nem is próbálkoztam meg a számítások értelmezésével.
Pár szót igenegyszerű grafitrajzomról:
Lényegében az animációt valósítottam meg térben 90 fokkal elfordítva.
Ezt láthatod a felső rajzon.Összesen 4 tömegből áll az első rajz (ha nemszámoljuk az egyéb szerkezeti elemeket),ebből kettőt tudtam ábrázolni a hajtókarokkal együtt.A harmadik és a negyedik csak egy körrel ábrázolható,mivel derékszöget zárnak be az előző kettővel és a rajz síkjával.
Az alsón két, egymással szemben forgó elemet látsz.(8tömeg)
Miért kell hogy egymással szemben forogjanak?
Nos, biztosan láttál már koaxiális forgószárnyú helikoptert.(Többnyire KAMOV tipus.)A keletkező reakcióerők kiegyenlítésére szolgál.
A rajzomon nem szabványos ábrázolást láthatsz.Tény,hogy a fogaskerekeket nem csak téglalapokkal kellett volna ábrázolnom és a tengelyeknek is van kiterlyedésük, nem csak vonalak.De tulajdonképpen nem is ez az egyszerű szerkezetimegoldás a lényeg, hiszen ezt bármelyik középiskolás megtudja rajzolni.(Márakit érdekelnek a gépek szerkezeti megoldásai.)A lényeg a hajtás pofonegyszerűsége amit az animáció is híven tükröz.