Miért nem fér öszze a Relativitás elmélete a Kvantum elmélettel?

• Csucsu1111
    Ja és még valami az egymás hatását kioltó irányú elektronpályákhoz.Az egész csak akkor működik, ha minden elektron pálya megeggyező irányú.Na mármost ezt elég nehéz elképzelni egy téralakzatban.(rúdmágnes)De próbáltátok már?Én igen és rájöttem egysmásra.PL hogy miért igazodik a kismágnes a nagyhoz.Mint említettem az elektronok által keltett nevezzük úgy,mágneses örvénylés,egy önmagába visszaforduló folyamat.A rúdmágnesnek a felszínén mind az északi, mind a déli pólus felől a rúdmágnes közepe felé történik az áramlás.Ez a térben elképzelve két gömböt jelent, amiknek a középpontjaitól távolodva a héjjakon egyre gyengülő mágneses tér tapasztalható.Azonban ezeknek a héjszerű mágneses vonalaknak is van irányuk.Mondjuk az asztalon fekvő lapon az irány a rúdmágnestől elfele mutató, a plafon felőli oldalon pedig a mágnesrúd közepefelé mutató.Ha egy kisebb rúdmágnest erre párhuzamosan ráfektetsz két lehetőség áll fenn.Az egyik az amikorészaki pólus déli felé kerül.Ekkor az erővonalba becsatlakozik a kisebb mágnes is (ekkor ugyanis a kisebb mágnes gömbjének az irányaegybeesik a nagyobbéval), és része lessz a nagyobb mágnesnek.Fordítva viszont az erővonalak pont szembe kerülnek egymással,így nyílvánvaló , hogy eltaszítják egymást.