Miért nem fér öszze a Relativitás elmélete a Kvantum elmélettel?

• Csucsu1111
    Ha a teret kellőképpen összesűríted akkor anyagot nyersz.
    Ezt pont az ellenkezőjével lehetett bizonyítani.Tömegdefektus.Na én az ilyesmikhez már piskóta vagyok, de olvastam egy könyvben , hogy bizonyos anyagátalakulásokkor a tömeg elvész véglegesen.A reakció után A kapott energia és a kapott anyag mennyiség nem stimmel.Vagyis az anyag egy része térré alakul.Még akkor is , ha az anyagmegmaradás törvénye nem ezt mondja.Aprapó!A napokban nézegettem a függvénytáblázatomat és furcsa dologra bukkantam.A világűrben ugye hogyha eldobunk valamit, akkor az a végtelenségig száll a kezdeti relatív sebességével.Na már most én azt találtam, hogyenergia kell az elektronnak kezdeti sebességének megtartásához.Akkor hogy is van ez?Azon pedig, hogy a testek egymáshoz képest relatív sebességgel rendelkeznek és a viszonyítási pontot tetszőlegesen vehetjük fel én megrökönyödtem.Ugyanis ha ez így lenne, akkor egy harmadik szemszögből nézve lehetséges lenne a fénynél gyorsabban utazni, hiszen az egyik test is repülhet mondjuk kétharmad fénysebességgel és a másik is egymással szembe.Ezt én valószerűtlennek tartom.
    Inkább az logikus, hogy van egy fix tér és ahoz kell viszonyítani.
    Olvastad Az elegáns univerzum című könyvet?Sajnos én nemtudtam végigolvasni, mert csak kölcsön kaptam az egyik tanáromtól, aki már azóta nem a tanárom,hiszen elvégeztem az iskolát.