Laser Squad Nemesis
  • Lacc
    #3
    Tát egy körökre osztott urban csapat alapú taktikai játékról van szó. Az X-comosok készitették, és ez látszik is rajta, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.

    Minden kör 10 másodpercig tart. Ez nem azt jelenti, hogy ebben a 10 secben kell kiadnod a parancsokat, hanem azt, hogy minden egységnek 10 másodperce van a cselekvések végrehajtására, ha az letelik, vége az adott körnek.

    A körök előtt nincs időlimit, szépen megmondhatsz minden katonádnak minden parancsot. Baromi aprólékosan meg lehet nekik adni, hogy hogyan viselkedjenek a 10 sec alatt, lehet taktikázni. Meg lehet pl. mondani valakinek, hogy miközben áthalad valamilyen ismeretlen részen, és meglát egy enemyt, mit tegyen: hagyja figyelmen kivul, álljon meg, vonuljon vissza, lőjön rá, kezdje el kergetni, stb.

    4 faj van, jó kis urban pályák, sok fedezékkel és takikázásra lehetőséget adó helyzettel, szóval adott minden.

    A multi része a dolognak meg email-alapú, ami elég szokatlan lehet a mai világban, pedig ötletes. Ha játszol valakivel online, akkor kötelező regisztrálni, megadni a mailed. Mikör kihivtál valakit, minden egyes megtervezett körödet elküldi a gép a másiknak, ahol a társad megnézi azt a 10 sec-et, kiadja a saját parancsait, aztán visszaküldi a mailt, és igy tovább.
    Érdekes, mert igy egyszerre akár több csatád is lehet, netkapcsolatnak meg elég egy szar modem is :)