kl24h#9276
Az még a jobbik eset, ha jelez a NOD, persze abban egyetértek, hogyha jelez, akkor nem szabad futtatni vagy letölteni. De sajnos sok ESET van, amikor nem jelez és futtatod és a legrosszabb ESET-ben a Windows-t is újra kell telepíteni.
Én ikább arra célzok, hogy ha valaki megvesz egy adott védelmi rendszert, akkor miért engedi az antivírus, hogy egy kis trójai tőnkretegye, egy csomó pénzt elvesznek az antivírusért.
Akkor mi értelme az egésznek?
Én több antivírust telepítettem, de mindenikben megvolt a "lyuk", amit egy új trójai fel tudott használni. Most elképzelhető az, hogyha tönkre megy a rendszer, akkor újra kell telepíteni, akkor a frissítéseket is és ez csak a user kiadása ha nem érti magát.
Mindenik antivírus az ővét dicséri, de egyik sem ad maximális védelmet. Nem tudom, hogy ESET miért írja ki, hogy Maximális védelem, holott ez nagyon messze van.
Konkretizálva az egészet, tehát az antivírus kell figyelje a rendszerben a modósításokat, ha mégis bekerül egy vírus, az néhány modósítást végez, de akkor legalább mikor felismeri az ativírus (1-2 nap múlva), akkor a vírus eltávolításával, akkor azokat a rendszer modósításokat is végezze/javítsa ki (erre jo példa a Spyware Doctor, de van hiányosság abban is).