• Zola007
    Bocs, hogy felhozom a vitát, de olvasgatom egy ideje az antivires fórumokat és gondolom megosztom a véleményem és tapasztalatom.

Nincs új a nap alatt, tesztek ide vagy oda, mindegyiknek meg vannak az előnyei, hibái.

Talán akkor lehet közel 99%-os (mivel 100 % nem létezhet ugyi)védelmet csinálni, ha 3-4 ilyen nagyob cég egyesítené mind a tudását, mind a forrásait (szép álom)

Én nem védem a nod32-t. Megmondom őszintén, h az elmúlt ~5 évben Avira-t használtam és nem is nagyon csíptem a nod-ot.

Itt annyit a "fasza" Aviraról, hogy egy 3 éves, nagyon stabil és számomra kényelmesen összrakott rendszerem ment gallyra alig 2 hónapja, mivel az avira beengedett kb február 22-23 körül egy win32.virut verziót, ami már benne volt ugyan az eset adatbázisában 2.02. dátumtól, de az avirában nem.

Mire észrevettem, szépen belerágta magát a főbb exe-kbe és se csökkentett mód, se avast, se külső írtás nem bírta leszedni.
    Nem tudom pontosan melyik alfaj volt, mert az avast, nod is másnak ismerte fel, de azzal nyitott hogy lelőtte az avira-t, a tűzfalat és a netet.

A másik gépen szintén a hordozó fájlt megnyitva a Nod szépen megfogta, írtotta és ennyivel vége it lett a storynak.
    Na én azóta Nod-ot használok és újrascanneltem vele az elmúlt 1-2 évben programokkal teleírt dvd-imet, amiket végignéztem anno naprakész aviraval is.
    Akkor tisztának mutatkoztak, most viszont a NOD-dal volt több lemez is, amin talált valamit.

Ez független vélemény, nekem mindegy hogy hívják és kik írják, de működjön.

Üdv,
    Zola