• elektrorudi
    Szervusztok!
    Csak azért regisztráltam, hogy megköszönjem Kubu86 önzetlen segítségét.
    Az ingyenes NOD kód megszűnése után, kínomban, feltettem egy Kaspersky 32 napos próbát, mert nagyon jó áron van, különösen az ESET-hez képest. A szándékom az volt, hogy utána azt veszem meg. A hatékonyságát nem tudom mérni, de ez az újonnan feltett 3 hónapos NOD nem talált utána semmi virnyót a gépeken. Ugyanis 5 nap után letöröltem Kaspersky-t, és felraktam ezt a Kubu86 által közzétett 3 hónapos próbát helyette. Még mindig határozatlan vagyok, hogyha minden kötél szakad, akkor Kaspersky internet security vagy ESET alap (antivírus)? Igazából a bank és mobil védelemre nincs szükségem, a sajátságos felhasználás miatt. Eddig is elvoltam a sima antivirussal.
    Viszont tompka felvetésére nyomán megjegyezném, hogy pl. Németországban is kb. fele annyiért adják a NOD -ot, mint Magyarországon! Ez a kedves jó szolgáltató itt is annyira húzza le a magyar embereket, amennyire csak tudja (vagy még jobban). Talán ott is érdemes lenne megkérdezni, hogy vajon csak a német embernek jár az az ár vagy az ilyen magunkfajta is hozzájuthat, ha Németországból veszi?
    Azért gondolom, hogy talán más az elbírálás, mert Németország ugye uniós, Oroszország meg nem. A tévedés jogát fenntartom. :-)