Vers#19
én nem josolgatok , ha vennéd a fáradtságot és megnéznéd az intel roadmapját te is látnád hogy 2012 körül már cellszerü intel proci lesz, 1-2 nagy proci körül sok kicsi..
a 760 MB persze kevés, de ez nagyon gyors ram ,ki tudna megfizetni ebböl sokat, a cell rendelkezik rengeteg külsö busszal rá lehet aggatni csomo ramot persze lassbbat, vagy több memoria kontrollert inegrálnak rá ,vagy csak egyszerüen több ramot de ilyenkor lassul a memoria elérés, tehát csomo lehetöség adott egy bövitéshez,
de jo megoldás a sok cell kevés rammal is, ha van 1000 ilyen proci az már 256 gigaram, egy bazi nagy háttértároloval elég lehet, a kérdés mindig az hogy mire is kell
valamilyen szinten vezérelni kell a szinergeket de az minimális, csak annyi hogy a feladatokat el kell osztani köztük, de ha mégis többet kéne vezérelni annál mint amit én gondolok és az összes szinerg dolgozik akkor nemtudom minek is kell hatalmas power proci teljesitmény a szinergek nyomnak eleget
az általános proci nem vicc, csak ára van, lehet hogy 10-edeli a teljesitményt , de akkor is nyom eleget
konzolhoz tényleg franko lesz, a höteljesitménye meg az intel , amd-hez képest röhejes,
5 ghz-en 80 watt
4 ghz-en 60 watt
mindez 90 nm-es csikszélességen, de a sony még idén elkezdi gyártani 65 nm-el ami 40%-os fogyasztás csökkenést eredményez
tehát 4 ghz-en fogyaszt max 40 wattot majd, ennek tudatában és az intel, amd procikon röhögnék
programozni a sony szerint könnyü C,C++ -ban kell, nem szükséges az ASSEMBLY, de ez 100% hogy nagy teljesitmény veszteséggel jár, én inkább az ASM-ot preferálom ahol szükség van a bruteforce-ra