• BlackRose
    #1
    "Szerintem egy jól képzett adminisztrátor kezében mindkét operációs rendszer végtelenül biztonságos. Ha van egy Linux-gurum, akkor linuxos webszervert kérek tőle, de ha a Windowshoz jobban ért, akkor Windowst használnék" -- mondta Thompson.

    Na ez IGAZ. Csak a probléma abban rejlik, hogy a Windowsot sokszor nagyon rossz rendszergazdák kezelik, ami a Linux esetében nem gyakori, egyszerűen azért mert a Linuxot nem lehet wizárdokban klikelve alkalmazni és ezért van az, hogy a Linux rendszerek a valós világban biztonságosabbak, de ha magát a rendszert vesszük figyelembe, magát a kódot, akkor azt hiszem nincs köztük különbség, vagyis mindkettő nem biztonságos, de jó rendszergazda kezében elfogadhatóan fog működni mindkettő.
    Persze a Thompson idézet végével nem igen értenék egyet, ugyanis kimondottan a rendszergazda Linux vagy Windows tudása kell, hogy meghatározza az alkalmazott rendszert itt még sok minden mástól is függ a dolog. Pl. kik a felhasználók, milyen a felhasználói terület, a hálózat, stb. persze a működtetési kiadásokat is figyelembe kell venni, a biztonság fontos, de nem mindenesetben létfontosságú.