• TH448
    Hát, hát.
    Eddig én is szivesen kezeim közé kaparintottam volna egy mac-et, de kezd megváltozni a véleményem. Mindenki azzal jön, hogy merhogy adnak hozzá op rendszert, meg progikat. Namármost Ha új oprendszert akarsz (mondjuk a tied régi), 40e fölött van, ami drágább, mint winxp. Jó, osX-et könnyebb kezelni (a hülyéknek tervezett oprendszertől hogy lehet egyszerűbbet??). Mac iszonyú drága, a progijaim nem mennek rajta, nehéz hozzá spec progikat keresni, és azok is drágák. Egyetlen téren alkalmasabb a mac: HD videó szerkesztés. Ezen a téren PC kicsit el van maradva, de csak idő kérdése, azon kívül mac-es prof-os szerksesztő progi 1000$. Azzal ne is jöjjön nekem senki, hogy merhogy 1.8-as mac elveri a 3 gHz-es p4-et vagy hasonlók, mert az megrúgdosom. (Minden teljesen optimalizálás kérdése, de mac-ben az esetek többségében lassabb cuccok vannak.) Ezen kívül ha bővíteni akarom, vegyem meg ugyanazt, mint pc-hez, csak itt 2X annyiba kerül, merhogy mac?? Ami nagyon tetszett, az az osX ablakkezelője. Viszont ugye az osX is freebsd alapú, egy jó kis linux el tudja érni ugyanazt. Itt a KDE 3.4, ebben már az áttetsző felületektől kezdve minden van, úh mac itt se kiemelkedő.
    Sorry, ha ez úgy sikerült, mintha fikázni akartam volna a mac-et, nem volt szándékom, csak picit csalódtam benne, meg mostmár egyáltalán nem nyújt különleges szolgásltatásokat. Viszont mivel teljesen már architektúra, jönnek az előnyök és hátrányok. Mondjuk az olyan embereknek hiába is beszélek, akik a Win dombjain kívülre nem látnak. (A kedvencem az, amikor azt írta valaki, hogy Win sokkal stabilabb, mint linux. :DD)