Slartibartfast#47
Hali, én így tudok elképzelni egy fekete lyukat a Földön: (csak spekuláció, nem kell elküldeni engem sehova)
1. a létrehozó tömeg: 1-2 aranyatom meg még egy két részecske, amivel bombázták öket
2. ezek szétmennek szubatomi részecskékké, mondjuk mezon, pozitron, kvark, lepton, azistentudja még mi.
3. ha ezekkel elkezdesz legózni, összetudsz belölük rakni mindenféle egzotikus strange mattert, pl amiben minden proton kicsi, kék és fánk alakú
4. ezek valószínüségét megnézték, hogy mi lenne, ha kicsi, kék és fánk alakú protonok keletkeznének, majd nevettek és elmentek kávézni
5. ha esetleg úgy összeroppanna az aranyatom, h legyözné a gravitációja az összes elektromos kölcsönhatást, a tömege akkor is überkicsi lenne
6. az a kevés gravitáció, ami meg ott azt az 1-2 ezt-azt összetartja, az izé, az négyzetesen gyengül a távolsággal, és 0,0000001 nm-rel arrébb már semmi hatása nincs. Szerintem.
7. az esetleg keletkezö fekete lyuk aztén szép csöndben elrejtözik valamelyik sarokban, és ott dekkol, mert nem tud közelférközni egy másik atomhoz sem (van egy fekete lyuknak elektromos töltése?)
8. lehet, hogy a Hold is tele van ilyen kis bújócskázó fekete lyukakkal, csak éppen ki vannak közösítve
9. szóval sztem no para
+1. hogy haladnak a legújabb fúziós kutatások? ezeknek van közük hozzájuk?