-
SaGa #9979 OTAS Scarab ügy...
Sok nekifutásra (saccra úgy 20-25), azt hiszem sikerült rájönnöm a dolog lényegére. Akkor fogod épségben megkapni a hajót, ha abban az időben, amikor a Galleon szól, hogy vidd a fenébe a hajót, belül vagy a lőtávon. Mármint a Galleon van a te hajód lőtávján belül. Ilyenkor ugyanis az OTAS hajó abbahagyja a lődözést és rád bízza a célt. Ha közben kívül kerülsz, újra nekiáll lőni és szétszedi.
Figyelem: miután a galleon elereszti a Scarabot, szeretne elugrani, de ez az aktív blokkoló miatt nem megy neki, bemérged és elkezd lőni. Ekkor már neked kell lelőnöd, mert az OTAS hajók a Scarabbal vannak elfoglalva.
Ebből következően, a legjobb taktika:
Beugrasz a kérdéses szektorba, megkeresed a galleont. Amíg nem ismered az adott szektor kapuinak helyét, nem válaszolsz az OTAS hajók hívására és nem mész közel a galeonhoz. 10-12 km már jó táv...
Ha megvannak a kapuk, válaszolsz és közel mész a galleonhoz. Amikor 8 km-nél közelebb vagy, megjön az üzenet az ugrásgátló bekapcsolásáról. Ha ezt nyugtázod, a galleon kiengedi a vadászokat. Vigyázz, a galleon fegyverei kb 5 km-re hatásosak. Nagyon. A Vidar 2x125 MJ military pajzsát 3 találat levitte...
A vadászok kiengedéséről is jön üzenet, ezt is nyugtázni kell.
Elugrasz a valamelyik kapuhoz és bevárod a támadó vadászokat. A galleon is jönni fog. Amikor elfogynak a vadászok, az OTAS M6 szépen leszedi a galleon pajzsát, majd elkezdi szétlőni a hajót. Ekkor neked már nagyon közel kell lenned, hogy időben lőtávon belül érj. Kb amikor 20%-on van a galleon hull-ja, akkor üzen. Ekkor mindenképp lőrávon belül kell legyél, és mindaddig ott kell maradj, míg el nem ereszti a Scarabot. Általában van még pár ágyúja, így meglehetősen kényes a helyzet...
Nekem annyira szétkapta a Vidart, hogy a két magammal cipelt Thorral kisértettem el a scarabot, én meg egy alapos hull repair után, beugrottam oda, ahol épp tartottak. A 2 Thor, meg a 2 OTAS hajó kényelmesen megvédték a scarabot...