SaGa#9851
Az XTM-ben nem lesz olyan olcsó hajó, amihez könnyen hozzájutsz és nagyon erős. A legerősebbek a Sohnen hajók, ez után jönnek a Terranok, majd az OTAS. Mindegyikhez komoly meló sorozatot kell végigcsinálni, hogy egyáltalán valamit vehess tőlük...
A patch előtti állapotban a Boron ion fegatt (Swordfish) volt egy nagyon jó hajócska (igaz nagyon magas Boron repu kell hozzá), elől 8 Beta Kyon Emitterrel, de ezt a patch leszedte róla, így már nem annyira buli, 17 millióért. A pirate Kea és a Marauder jók a maguk osztályában, viszonylag olcsón, de beszerezni őket meglehetősen nehéz. Ahogy a Yaki Sennint is (ezt adják a Yaki Turncoat startnál, jó szerkezet)...
Én most terran vagyok, így kicsit könnyebb volt venni egy Vidart, bár az ára nehezen jött össze (24 milla, plusz felszerelés, kb 32-nél állt meg). Ez meglehetősen erős. Megtartottam hozzá az eredeti Thor MKII-t, meg vettem mégegyet, így elköltöttem kb 40 milliót, van 3 hajóm (a 40 milla kitermeléséhez kellett még 3 TS, amelyek szintén belekerültek némi pénzbe. Főleg a Baldur, ami tulajdonképpen egy túlméretes M3-as, 4+2 EMP-vel, 2400-as raktérrel és feltunningolva 157-es csúcssebességgel és üresen 2 millióba kerül).
Szóval kb 40 IRL órai játékkal lett végre egy olyan "flottám", amivel az OTAS Scarab megszerzése talán nem okoz gondot. Gyáram még nincs...